Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Fontsana obrirà el centre de dia a principis de 2024

Sóller Invest adaptarà les instal·lacions per albergar 15 usuaris

L’empresa que gestiona la Residència Fonstana, Sóller Invest, ha assegurat que acollirà el centre de dia entre gener i febrer de 2024. Mitjançant un comunicat, l’empresa es compromet ara a adaptar les instal·lacions originals per a albergar un centre d’estades diürnes per a 15 places que confien que estigui llest a principis del pròxim any. Mitjançant un comunicat, l’empresa respon així a les declaracions publicades la setmana passada on l’Ajuntament reclamava l’obertura del centre i les places que estipula el conveni signat el 2005. Per tant, «en vistes de la urgència que té l’actual Consistori, procedirem a adaptar l’espai», assegurà el director de Fontsana Senior Living Group, Toni Darder.

Si bé, l’empresa es compromet a tenir el centre d’acolliment diürn aviat, també apunta que les instal·lacions no s’han adaptat perquè des de 2019 «els serveis socials de l’ajuntament no han tornat a derivar majors al centre de dia. És per aquest motiu, que Fontsana decideix unir-lo a la sala comuna adjacent de la residència per a donar més espai als seus residents en vista del poc ús que tenia».

Després de recuperar l’espai que ocupava l’escoleta i no haver fet cap reforma en aquestes instal·lacions des de 2005, des de Fontsana «es dóna suport a la iniciativa social a favor del centre de dia, però adaptat al model actual i amb un concert de places sigui amb l’Ajuntament o amb el Govern», perquè consideren que no existeix una demanda privada de centre de dia a Sóller. Cal recordar que el centre de dia a Fonstana s’anuncià que estaria llest a finals de 2021 o a principis de 2022, però el projecte presentava una sèrie de deficiències que encara no s’han resolt.

Mentrestant, la Plataforma pro Centre de Dia es reuneix avui amb les regidores de Serveis Socials, Llum Castañer i d’Urbanisme, Esther Alfonso per aclarir en quin punt es troben tant el centre de dia que s’havia de fer a Fontsana com les obres a l’Escorxador i reclamar celeritat.

El PSOE opina que ‘enganen a la gent’

El PSOE lamenta que després de tres anys «s’engani a la gent i es jugui amb les
esperances dels col·lectius que fa temps reivindiquen un centre de dia a Sóller» quan la passada legislatura s’anuncià un centre «a bombo i plateret».Consideren que l’únic projecte que té garanties és la proposta de Centre de Dia a l’Escorxador, ja que el PP n’anucià tres en campanya «i no n’ha fet cap».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.