Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell instal·larà desset càmeres i sonòmetres a la Ma-10

L’objectiu és detectar infractors i traslladar la informació a la DGT

Una de les càmeres instal·lades pel Consell a una carretera de Mallorca.

El Consell aprovà ahir en sessió plenària la instal·lació de càmeres que vigilaran la Ma-10. La institució insular en concret col·locarà desset dispositius a les carreteres de la serra de Tramuntana que incorporaran lectors que serviran per llegir matrícules; enregistrar imatges; comptar vehicles i mesurar-ne la velocitat. A més, està previst instal·lar també sonòmetres que mesurin els decibels als vehicles que passen per la carretera. L’objectiu del Consell és detectar els infractors, però també traslladar la informació a la Direcció General de Tràfic (DGT) perquè serveixin com a eina per analitzar la problemàtica de la Ma-10.

Les mesures aprovades ahir són algunes de les reivindicacions de la Plataforma Indignats de la Ma-10. En reiterades ocasions els veïnats que resideixen al llarg d’aquesta via han sol·licitat més mesures per acabar amb les carreres il·legals; els excessos de velocitat o de renou que pateixen gairebé diàriament. Després d’una reunió mantinguda amb la plataforma el mes passat, el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio explicà que «hem escoltat els veïnats afectats de la Ma-10 i la seva problemàtica, per tant, es necessita és una acció coordinada entre totes les administracions».

Així mateix, Rubio recordà que el Consell no té competències per sancionar, «sinó que és la DGT, però la mesura servirà per posar a disposició de les administracions la informació que aportin els nostres sistemes i així es pugui actuar contra els comportaments incívics dels conductors».
En total el ple del Consell celebrat ahir aprovà la instal·lació d’un total de 70 càmeres de vigilància a totes les carreteres de l’illa de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.