Setmanari d'informació local - 139 anys

L’Associació Hotelera, disposada a fer front al lloguer turístic il·legal

El seu president, Lluís Rullan, atribueix l’increment de visitants a les places irregulars

Després que el Consell de Mallorca hagi localitzat a la Vall més de 1.200 places turístiques il·legals, l’Associació Hotelera de Sóller ha decidit fer feina per continuar trobant i eliminant aquest tipus d’establiments vacacionals. El seu president, Lluís Rullan, ha manifestat que «estam disposats a fer feina amb el Consell i l’Ajuntament de Sóller per tal de fer front a la greu problemàtica». De fet, explica també que «pensam que són encara més les places irregulars que s’ofereixen al municipi».

Les més de 1.200 places turístiques il·legals corresponen a un total de 244 habitatges destinats a lloguer turístic que s’ofereixen als visitants mitjançant portals web que no estan donats d’alta per desenvolupar aquesta activitat. El Consell va apuntar que el departament actualitzarà el llistat cada mes.

Segons Lluís Rullan un dels motius que ha generat l’increment de gent al municipi, arribant a col·lapsar el poble durant moltes jornades, ha estat l’aparició d’aquests habitatges turístics irregulars. El president dels Hotelers explica que «la capacitat de places hoteleres ha estat pràcticament la mateixa que la temporada passada i, per tant, aquest increment de gent es deu clarament a les places turístiques il·legals». Per a Rullan «és primordial continuar localitzant-les per tal d’aconseguir de nou l’excel·lència turística que teníem a Sóller fa uns anys».

Sobre els propietaris d’aquests habitatges irregulars, Lluís manifesta que «la majoria dels propietaris no són d’aquí, sinó que és gent de fora que compra una casa aquí per destinar-la a aquest tipus de lloguer il·legal i poder treure’n el màxim benefici». També atribueix la llarga llista de queixes expressades pels veïns de la Vall durant la temporada referents a, per exemple, els renous a les places il·legals, ja que «nosaltres als hotels ho tenim tot en regla, ells no tenen llicències, i per això sorgeixen tots els problemes».

Per altra banda, sobre la saturació que es viu al centre, el president demana que «es facin complir les senyalitzacions que hi ha al carrer Isabel II, no basta tan sols amb col·locar-les». També troba que és molt necessari per al municipi la creació d’aparcaments dissuasius a les zones exteriors del poble.

Ocupació del mes d’octubre
L’ocupació hotelera durant el passat octubre, mes amb el qual s’ha tancat la temporada a la majoria d’establiments, s’ha situat al 78%. Comparat amb l’octubre del passat any hi ha hagut una baixada de tres punts, ja que se situà al 81%. Tot i això, Rullan explica que hi ha hagut mesos un poc més forts que el passat any, com per exemple el juliol, i per tant les dades generals de l’any «han estat molt semblants a les de l’any passat, superant el 80% de mitjana». Fa una valoració molt positiva de la temporada, però demana que «aprofitem aquest destí exclusiu que tenim a Sóller fent feina perquè aquesta experiència no es vegi degrada per les il·legalitats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.