Setmanari d'informació local - 139 anys

El Consell no destina cap partida del pressupost de 2024 al Defensora

L’entitat espera a tenir un projecte concret per fer l’aportació

SOLLER. PATRIMONIO. El teatro Defensora de Sóller queda en ruinas al derrumbarse su tejado. La caída de una pared en mal estado provoca el colapso del edificio, que llevaba años de problemática reforma. El suceso crea mucha alarma y el alcalde se compromete a reedificarlo sin tener aún la valoración de los daños. MAS FOTOS EN LA CARPETA DEL 05-09-2023 | T. AYUGA

El Consell aprovà el pressupost per a 2024 la setmana passada. Dins aquest, l’administració supramunicipal no ha reservat cap partida als comptes de l’any que ve per a la reforma del teatre Defensora a l’espera de tenir un projecte concret de la reconstrucció. D’aquesta manera, des del departament de Patrimoni asseguren que tal com es va comprometre el president, Llorenç Galmés durant la seva visita a Sóller, el Consell farà una aportació econòmica, però per això «és necessari saber què necessiten i quines actuacions i projecte s’ha de fer». Per tant, el total de l’ajuda que pugui aportar la institució insular «es concretarà a mesura que es vagi coneixent el cost que suposarà aixecar de nou el teatre». Tot i això, mentre s’està a l’espera de començar el desenrunament de l’interior de l’edifici, el Consell dóna suport tècnic a l’ajuntament a través del departament de Patrimoni.

Actualment, per part de l’Ajuntament s’ha destinat un milió d’euros del romanent que s’han dirigit a col·locar les bastides que suporten la façana principal i a pagar l’informe del pèrit extern. La resta de la partida servirà per invertir en el projecte i seguiment de les tasques de desenrunament. D’aquests enderrocs, «també s’ha de decidir que es pot recuperar o reciclar» tal com explicà el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.