Setmanari d'informació local - 139 anys

La Torre Picada estarà oberta un cop al mes als visitants

El Consell demanava en la proposta inicial una per setmana

La Torre Picada és de titularitat pública des del desembre de 2022. | ARCHIVO

Acord entre Consell i Ajuntament per gestionar les visites a la Torre Picada. El conveni que se signarà en breu entre ambdues administracions estipula que l’accés a la Torre Picada serà un cop al mes. D’aquesta manera, les visites queden reduïdes al primer divendres de cada mes de les 10 a les 12 del matí, sempre que la meteorologia ho permeti. Val a dir que la primera proposta d’esborrany del document marcava que l’Ajuntament havia de permetre l’obertura al monument un cop a la setmana, però després de mesos de revisió de les clàusules, el departament de Patrimoni «considerà fer aquesta contraproposta», explicà el regidor de l’àrea Juan A. Lorente.

Tot i aquesta reducció de dies, el nou conveni permetrà fer modificacions i ampliacions d’horaris o d’altres dies de visita, sempre i quan la comissió paritària integrada pel regidor i el tècnic de Patrimoni i dos representants del Consell «així ho considerin», afirmà Lorente. De moment s’ha establert un calendari d’obertura que inclou els mesos de febrer a maig i d’octubre a desembre, entenent que són els mesos més adients per obrir la Torre Picada. Per tant, durant els mesos d’estiu, entre juny i setembre, «queda descartat a causa de les elevades temperatures».

No obstant això, la data de la signatura del nou conveni encara està per determinar, ben igual que la persona encarregada d’obrir i tancar el monument declarat Bé d’Interès Cultual (BIC) i que és de titularitat pública des del mes de desembre de 2022 quan el Consell l’adquirí per 1,3 milions d’euros.
La resta de clàusules de l’esborrany de conveni per a l’ús i gestió dels espais de la Torre Picada indiquen obligacions per ambdues parts. El Consell vetllarà pel manteniment i conservació òptima de la Torre Picada mentre que l’Ajuntament s’encarregarà de la neteja i manteniment dels terrenys que comprenen una finca de 7.123 metres.

El PSOE denuncia Ajuntament i Consell de deixadesa

El PSOE denuncià l’estat de «deixadesa» per part del Consell i de l’Ajuntament de la Torre Picada. El portaveu, Jaume Mateu denuncià «la manca d’interès per part de les dues institucions en la bona conservació i gestió del monument, tan emblemàtic per als sollerics i solleriques». A més, remarca que «ja s’hi han produït desperfectes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.