Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila recull cada dia 380 kilos de trastos abandonats a la via pública

Les queixes dels veïns són una constant pels incivics que deixen els voluminosos al carrer

En un dels punts s’han trobat electrodomèstics dins els contenidors.

Creix l’abandó de voluminosos als carrers de Sóller. Durant els darrers mesos, la troballa de trastos que es deixen a la via pública s’ha incrementat notablement fins al punt que l’Ajuntament ha comptabilitzat que els residents deixen una mitjana de 380 quilograms de restes de mobiliari a diferents contenidors de fems. Fets com aquest han generat moltes queixes per part dels sollerics que sigui via xarxes socials o comunicant-ho a l’Ajuntament han traslladat les seves reaccions de rebuig a l’incivisme.

De fet, els responsables de Sóller 2010 encarregats de la recollida de fems, comptabilitzen cada dia sis o set punts conflictius on es troben més restes de mobiliari; electrodomèstics; peces de decoració o altres que carreguen als camions i ho entreguen a SóllerRecicla. En aquest sentit, el regidor de Governació, Carlos Darder fa una crida a la col·laboració ciutadana, «perquè l’única manera de sancionar als infractors és si se’ls identifica». Si bé, SóllerRecila és l’empresa encarregada d’anar a cercar els voluminosos dels particulars «la gent opta per deixar-los als contenidors, quan això és incomplir la llei», digué.

Càmeres

Per això, Darder insisteix a instal·lar càmeres de vigilància en els punts més conflictius on es deixen trastos, «per reduir aquestes incidències el màxim possible i assegurar que es recicla degudament». Amb la finalitat de cercar la fórmula correcta per poder col·locar videovigilància a la via pública, el regidor de Governació, juntament amb el regidor de Gestió Ambiental, Sebastià Aguiló volen viatjar a Eivissa perquè a Sant Antoni han instal·lat càmeres en diferents contenidors «per frenar els actes incívics dels veïnats i detectar els infractors», explicà el regidor de l’àrea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.