Setmanari d'informació local - 139 anys

El teatre Victòria anul·la totes les activitats per manca de llicència

El rector notifica a les entitats la interrupció de la programació a partir de gener de 2024

Sóller podria quedar sense cap espai cultural on fer representacions o activitats lúdiques a partir de 2024. El motiu és que el Teatre Victòria, de titularitat de l’Església, no compta amb la llicència d’activitat, un requisit legal indispensable per garantir la seguretat i el compliment de les normes en un local. A conseqüència d’això i per evitar qualsevol incident, les instal·lacions multiús es tancaran a principis d’any i fins a nova ordre a totes les entitats que fins ara utilitzaven l’espai per a desenvolupar les seves propostes.

Per abordar el tema directament, el rector, Eugeni Rodríguez, ha programat una reunió per al mes de gener amb tots els col·lectius afectats per la mesura amb l’objectiu d’informar sobre el cessament de tota la programació. Mitjançant una notificació als grups que ocupen i participen del teatre Victòria, el rector informà de la decisió d’anul·lar, de moment, totes les activitats al·legant que «la Parròquia queda exposada i és la responsable de fer activitats il·legals», s’explica al missatge entregat a les entitats.
De fet, aquesta mesura dràstica s’ha pres després de fer-se públiques unes declaracions de la regidora de Cultura, Antònia Frau, on explicava que l’immoble no compta amb una llicència d’activitat per desenvolupar qualsevol acte d’oci o d’altre tipus. Les declaracions «són molt greus», continua el missatge, per aquest motiu a partir del gener tant les associacions com el mateix Ajuntament hauran de cercar un nou espai on programar activitats.

En l’actualitat, unes quinze associacions i entitats solleriques, moltes d’elles relacionades amb el món cultural i social, es beneficien de les instal·lacions que ofereix el Victòria. Durant el darrer any s’ha incrementat el nombre d’agrupacions que l’utilitzen a causa de les obres que es duen a terme a l’edifici de les Escolàpies que ha fet que molts col·lectius s’hagin de traslladar a altres locals. Entre alguns dels afectats es trobarien els grups de teatre; els Xeremiers; els Escoltes; l’Associació de Músics de Sóller o les cosidores.

SOLLER. MUSICA. L’esperit nadalenc dels Xeremiers arribà al Victòria. Oferiren un gran concert de nadales a benefici de Can

Si la mesura s’aplica finalment, tal i com ha anunciat el rector a les entitats, significa que ni l’Ajuntament ni els grups de teatre o de música puguin dur a terme cap espectacle a Sóller a partir del pròxim any, mentre no es redacti el document que permeti actuar a les instal·lacions del teatre. El Centre Parroquial Victòria ha estat la seu durant molts anys de quantitat de col·lectius de Sóller, però també un espai referent per organitzar les eleccions dels personatges del Firó; el concurs dels canaricultors; els focs de Sant Antoni; ballades o l’espai escènic de Corriola. Darrerament, s’utilitzava per oferir concerts i la programació teatral de Cultura, a falta de les Escolàpies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.