Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila encarrega el disseny d’una nova estructura per al Defensora

El projecte s’ha adjudicat per un import de 6.000 euros

54997
SOLLER. PATRIMONIO. La setmana que ve retiren les runes del Defensora. Els tècnics estimen que la setmana que ve podrien retirar-se les runes. | I.C.

L’Ajuntament ha encomanat un estudi geotècnic del subsòl de la parcel·la on està situat el teatre Defensora amb la finalitat de poder dissenyar una nova estructura per a l’edifici. Tal com ja avançà l’arquitecte municipal al plenari extraordinari celebrat expressament per aclarir el motiu de l’esbucament de l’immoble, el teatre s’haurà d’aixecar sobre una nova estructura. Així, aprofitant els darrers dies de l’any, la setmana passada l’equip de govern adjudicà el projecte d’assistència tècnica per un import de 6.110,50 euros procedents de la partida d’1 milió d’euros reservada dels romanents de 2022 al Defensora.

L’encàrrec inclou, a més de l’estructura de suport de l’edifici, «reforços estructurals i realitzar assajos puntuals dels materials de suport actuals», és a dir, als murs; pilars i altres elements de suport que han quedat en peu, però que encara no s’ha pogut avaluar en quin estat es troben. Per això, la junta de govern donà llum verda i una empresa especialitzada en assistència geotècnica determinarà com fer els fonaments per subjectar la nova estructura.

D’aquesta manera, aprofitant la darrera setmana de l’any en què es podien aprofitar els romaments, l’Ajunament adjudicà una darrera partida a l’estudi geotècnic, per més endavant deifinir com serà la reconstrucció. A partir d’aquí, l’equip de govern haurà de cercar noves vies de finançament per ocntinuar amb les tasques de recuperació de l’espai cultural, una vegada s’hagin retirat es ederrocs de l’interior de l’edifici.

Cal recordar que la retirada de les restes de la teulada començaren tímidament dimarts dia 19 de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.