Setmanari d'informació local - 139 anys

L’equip de govern vol negociar de bell nou la donació de Can Mas

El ple renuncià l’acceptació dels immobles per estar supeditats a unes condicions inassumibles

El casal de Can Mas, situat al carrer de Reial, davant l’entrada del Defensora. | Irene Cabrer

El ple celebrat dimecres aprovà amb els vots del PP, Seny i Més (en total 13) i l’abstenció del PSOE renunciar a la donació dels quatre immobles que Paulette Mas deixava a Sóller. No obstant això, l’equip de govern defensà que es tracta «d’un punt i a part», en tant que hi ha la voluntat de continuar negociant uns nous termes perquè el llegat de la donant sigui de tots els sollerics. Tal com explicà el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente, el motiu de la renúncia es troba en les condicions que acompanyen l’acceptació d’aquests béns. Per una banda, hi ha una tercera persona implicada a la qual «se li hauria de fer una permuta d’un solar si volem tenir ple domini dels béns que se cedeixen». Per altra banda, la donació estipula que el casal modernista del carrer de Reial «s’ha de convertir en una casa-museu destinada a la Indumentària tradicional de Mallorca», digué el batle, unes clàusules a les quals els populars no acaben de tenir del tot clares. De totes maneres, Nadal reconegué «el valor patrimonial que té la casa i el pulmó verd que significarà els jardins per Sóller».

Crítiques
Tot i les declaracions del batle i el regidor, els dos partits que formen l’oposició (Més i PSOE) es mostraren molts crítics «per la manca d’informació i transparència durant tot el procés de negociació» de la deixa de Paulette Mas. També qüestionaren com el batle signà davant notari una donació que ara «duim a ple per rebutjar». Per una banda, el portaveu del PSOE, Jaume Mateu lamentava «la poca capacitat que ha tengut l’equip de govern per negociar la deixa d’un bé patrimonial com aquest» i demanava «com així no s’ha fet cap anàlisi amb profunditat de la donació».
Tot i votar la proposta del pacte, la portaveu de Més, Laura Celià reclamà «més informació i poder ser més partícips en aquests tipus de decisions que afecten el futur de Sóller», mentre afegia «donar una segona oportunitat a l’equip de govern» per acceptar el llegat. Per acabar, el portaveu de Seny i Sentit i integrant del pacte, Sebastià Aguiló reconegué «la muntanya russa que hem viscut aquests mesos per prendre una decisió», però comentà que «es tracta d’un exercici de responsabilitat per no tenir un altre Defensora». Malgrat les crítiques, la proposta de rebuig tirà endavant, i el batle recorda que «tenim la idea d’acceptar-lo», si bé no aclarí cap data per reprendre les negociacions.

La propietat
Durant el torn de preguntes, el representant de la propietat, Guillem Bernat, expressà la seva decepció i «la de la senyora Paulette Mas per haver arribat a aquest punt, i sobretot després de tant temps». Bernat, acusà el batle fins i tot de ser «massa prudent» amb les gestions i confia «que no estiguin altres sis mesos per enviar l’acord al notari». Així mateix, apuntà la diferència «d’inversió» d’aquest equip de govern pel que fa a «equipaments d’esports i cultura, amb tots els respectes a tot el món esportiu», incidint a dir que «sempre qui hi surt perdent és l’àrea de cultura».
Si més no, el PP apel·la «al consens i al diàleg fructífer» als representants de la propietària «per fer realitat les voluntats de la donant sigin assumibles».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.