Setmanari d'informació local - 139 anys

L’Infante Lois no té prou metres per ser una pista homologada

El batle proposa una pista d’atletisme de 200 metres per a entrenar

La superfície de què disposa la pista d’atletisme de l’Infante Lois no és homologable. El motiu és la manca de metres necessaris que té el camp d’esports del Port perquè els atletes puguin fer competicions, ja que ha de disposar d’una llargària de 400 metres i vuit carrils. Per això, el batle, Miquel Nadal proposa reformar la pista actual i fer-la de 200 metres perquè els atletes puguin entrenar «i fer-la de manera ràpida», digué.

Aquesta és la resposta que donà Nadal a una pregunta feta pel regidor, Joan Carles Simó, de Més, al plenari celebrat dimecres. En concret, Simó demanava quan se celebraria una comissió informativa d’Esports, una de les àrees de les quals d’ençà que començà la legislatura encara no s’ha convocat. Fent referència a aquest punt, el batle assegurà que la setmana vinent convocarà una reunió perquè «s’ha d’informar sobre la pista d’atletisme de l’Infante Lois, però també d’altres temes de caràcter esportiu».

No obstant això, Nadal reconegué que la pista s’ha de renovar, «ja que quan plou els usuaris no la poden emprar». També confessà que és necessari posar més il·luminació al circuit i s’han de fer vestuaris nous «perquè són el col·lectiu més menyspreat de tots i amb diferència respecte dels altres esportistes», sentencià.

Cal recordar que la plataforma «Volem Pista Ja!» reivindica des d’aquest estiu unes instal·lacions dignes per aquest col·lectiu que aglutina 175 atletes que entrenen al Port des de fa 35 anys. Entre altres qüestions i a través d’un full de signatures que esperen tancar a finals de gener, reclamen que la pista estigui tancada als usuaris per entrenar amb garanties; uns vestuaris nous i més il·luminació.

Així mateix, recorden que la federació d’atletisme subvenciona en bona part la instal·lació de pistes, una suggerència que ja feren a l’Ajuntament i que solucionaria el finançament de les obres.
La proposta, però, xoca amb el projecte de reforma integral del camp d’esports del qual hi havia projectat un aparcament soterrani i una redistribució de l’espai actual de jocs i esbarjo. De fet, el portaveu del partit socialista, Jaume Mateu també demanà sobre aquest projecte del qual comentà «que està encallat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.