Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller queda, per ara, sense consulta de metge privat

Es tracta d’un servei amb molta demanda que romandrà descobert

55387

Les dues consultes de metge de família privades que hi havia a Sóller han tancat de moment les seves portes deixant el servei, que té molta demanda al municipi, descobert per ara. Fins aleshores, el metge Joan Bibiloni i la metgessa Maite Gual, donaven aquest servei als sollerics, però d’ençà del mes de novembre quan Bibiloni es va jubilar i després que dijous passat Gual baixés la barrera per motius personals, Sóller s’ha quedat sense metge de família amb consulta privada.

Cal destacar, que en el cas de Bibiloni, va tancar la consulta després de gairebé 40 anys exercint al municipi. En una entrevista publicada en aquest setmanari, el professional explicava que «el futur del metge de família a Sóller està malament».

Bibiloni ho atribuïa al fet que «no hi ha previsió de noves consultes per obrir i em sap reu pel malalt, ja que a la Seguretat Social també està baix mínims i tot passa per demanar cita prèvia. No es creen places noves i això fa que els metges de capçalera no donin a l’abast per manca de personal sanitari». En el cas de Gual, les previsions són que reobri la consulta en el pròxim mes de març.

Encara que no hi ha dades pormenoritzades de quants de sollerics tenen contractada una assegurança mèdica privada, es tracta d’un servei amb prou demanda que omplia ambdues consultes diàriament amb desenes de persones. Fins i tot, en moments puntuals del dia es formaven cues a les entrades d’ambdues sales. Precisament, molts de veïns optaven per aquest servei, ja que en els darrers anys l’espera per aconseguir cita amb el metge de família del Centre de Salut públic ha augmentat considerablement.

A dia d’avui, la mitjana d’espera per a aconseguir cita presencial amb el metge de família a Sóller és d’una setmana, com a mínim. Mentrestant, per obtenir cita telefònica la demora arriba als cinc dies.
Això és deu al gran nombre de ciutadans que té assignats aquest centre, incloent els veïnats de Fornalutx, Deià i del Port de Sóller i arribant a les 14.532 targetes sanitàries. Aquesta situació, ha provocat que en els darrers anys, el nombre de persones interessades en acudir a una consulta mèdica privada, hagi augmentat. Fins i tot, ambdues consultes, atenien pacients que no tenen assegurança privada i que per tant, pagaven puntualment cada visita.

Seguiment
La notícia ha calat entre molts de sollerics, que si bé tenen la opció d’anar al Centre de Salut, feia anys que mantenien relació sanitària amb aquests dos professionals. De fet, un dels factors més rellevants de la medicina familiar és la relació pacient professional, per a un correcte seguiment de la situació sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.