Setmanari d'informació local - 139 anys

L’estructura del Defensora no està tan danyada tot i l’impacte

El desenrunat evidencia la recuperació de més material aprofitable

Setmana intensa de reunions sobre l’estat i el futur del teatre Defensora. D’ençà que començaren les tasques de desenrunament a l’interior de l’edifici, els darrers treballs evidencien que l’estructura no està tan danyada com es preveia inicialment. Tot i l’impacte rebut dia 5 de setembre quan es va esfondrar la coberta i una de les parets laterals, el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente, explicà que «aparentment està amb més bon estat i molts elements es podran aprofitar per a la reforma».

De totes maneres, el regidor es mostra caut «perquè hem d’esperar a acabar el desenrunament per confirmar l’estat final de l’edifici», d’un immoble que ja s’ha confirmat en altres ocasions que s’haurà d’aixecar sobre una nova estructura. Aquesta informació i el resum de què s’ha anat fent fins ara s’ha traslladat tant a la Junta de Govern del Defensora com a la Plataforma ciutadana en diverses reunions mantingudes aquesta setmana.

A més del seguiment de la tria de material i estabilitzar els murs que queden en peu, el regidor donà compte també de les darreres adjudicacions contractuals que es feren abans d’acabar l’any 2023. En aquest cas es tracta de la contractació d’un arquitecte (18.000 euros); l’encàrrec d’un estudi geotècnic (6.000 euros); la contractació d’una consultoria escènica (18.000 euros) i la modificació del projecte que s’estava construint (18.000 euros) com a assignacions «que es feren amb caràcter urgent per reconstruir el Defensora», digué Lorente.

Nou projecte
Per continuar avançant amb la recuperació de l’edifici emblemàtic, els tècnics municipals han començat a perfilar alguns punts del nou projecte. De fet, Lorente confirmà de nou «que el projecte es redactarà des de l’Ajuntament i no per un gabinet extern». A més, la nova proposta serà ajustada a la realitat i sense pretensions. El president de l’Associació Defensora Sollerense, Jaume Casanovas es mostrà molt satisfet amb les converses mantingudes fins ara amb l’equip de govern perquè «s’ha iniciat el camí de nou per aixecar el teatre, una tasca que mentre jo sigui el president de l’entitat vigilaré perquè es restauri l’edifici», assegurà.

La Plataforma ha aconseguit ja 700 signatures a favor de la reconstrucció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.