Setmanari d'informació local - 139 anys

Fornalutx vol controlar els cotxes per evitar saturació

L’Ajuntament intal·larà sensors que contaran els vehicles

55641

Fornalutx vol estudiar com afecta l’impacte del turisme a la localitat i evitar en la mesura que sigui possible la saturació dels estius. Una de les propostes que està damunt la taula de l’Ajuntament és la instal·lació d’uns sensors que permetrien comptabilitzar els vehicles que arriben al poble i controlar també el nombre de places d’aparcament disponibles mitjançant un sistema de monitoratge. D’aquesta manera, «disposaríem de dades reals per poder actuar limitant l’entrada de vehicles o per saber si hi ha places d’aparcament lliures», explicà el regidor de Turisme, Gori Mayol.

Bus TIB
Una altra mesura per ajudar a rebaixar el trànsit rodat dins el municipi és «incrementar les freqüències del minibús del TIB», comentà el regidor. Així, Mayol sol·licità de nou al Consell connectar Sóller i Fornalutx amb un minibús des de la parada del Bellavista fins al pàrquing de Teixidores amb un mínim de 4 trajectes diaris amb una marquesina adient amb el paisatge del poble a l’aturada del Turó, «ja que era una línia molt utilitzada per la gent de Fornalutx i l’actual està més enfocada als turistes», digué.

Aquestes demandes es feren durant una reunió mantinguda amb el director insular de Turisme, Pedro Mas, el batle de Fornalutx, Xisco Marroig i el regidor de Turisme on, a més d’aquestes qüestions es tractaren també l’increment de consum d’aigua i l’augment de fems durant la temporada alta, uns efectes derivants de l’increment de visitants a l’estiu. En aquest sentit, l’Ajuntament sol·licità també l’ajuda al Consell «per a tramitar subvencions de cara a millorar l’eficiència d’aigua, un recurs de cada vegada més escàs i que cal gestionar», afegí el regidor. L’aigua no comptabilitzada a Fornalutx se situa al 40%, una xifra que s’ha incrementat respecte el 2000 en què les pèrdues de subministrament se situaven al 30%.

El Consell inspeccionarà el lloguer turístic
Durant la trobada amb els representants municipals de Fornalutx, el conseller de Turisme informà que continuaran amb les inspeccions al lloguer vacacional i actuaran com a institució sancionadora per controlar el lloguer turístic il·legal, després de detectar 155 places repartides en 28 immobles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.