Setmanari d'informació local - 139 anys

Les famílies titllen de ‘brindis al sol’ la construcció d’una nova escoleta municipal

Demanen ‘auxili’ davant la manca de places a Sóller

Les famílies afectades per la manca de places a les escoletes de Sóller estan desesperades. Mitjançant una carta als mitjans, han titllat de «brindis al sol» la solució que els dóna l’Ajuntament de construir una nova escoleta a un solar «quan aquesta solució ja se’ns va explicar al mes de setembre de 2023 i encara no s’ha mogut ni un dit», expressen. Per això demanen «auxili» perquè aquesta situació «afecta i afectarà els llocs de treball de pares i mares i a les seves economies», ja que molts d’ells ja han renunciat o posposat la feina «perquè no hi ha lloc per als nostres nins a les escoletes, mentre ens envien com a solució a altres pobles».

D’altra banda, es demanen com així «l’Ajuntament no s’acollí a cap convocatòria extraordinària que el Govern plantejà únicament per Sóller sabent el cens de naixements» de la qual els subvencionava el 75% i no s’hi acolliren. Per això han apel·lat a la presidenta del Govern, Marga Prohens perquè faci d’intermediària i «consideri augmentar la ràtio per via d’urgència com a mesura immediata».

Oposició
L’oposició no tardà a reaccionar. Més per Sóller es reuní dimarts amb les famílies per expressar davant els diputats de Més per Mallorca, Lluís Apesteguia i Maria Ramon el problema que afecta 45 famílies. Com a mesura immediata proposen el lloguer d’un local; posar aules prefabricades o modificar els criteris d’admissió, a més d’incorporar una partida al pressupost municipal per fer front a la creació de noves escoletes. El PSOE, per la seva banda, criticà la inacció de l’Ajuntament perquè «la regidora no ha estat capaç de donar resposta a una necessitat bàsica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.