Setmanari d'informació local - 139 anys

Les factures pagades per les Escolàpies apugen a 118.000 euros

L’Ajuntament negocia la rescissió dels contractes

Les factures que s’han pagat per les obres que es feien a l’edifici municipal de les Escolàpies apugen a 118.000 euros. L’Ajuntament ha pagat gairebé tota la feina al gabinet d’arquitectes de Madrid que havia presentat un pressupost de 59.290 euros per la redacció del projecte i la direcció d’obra. D’aquest total, s’ha pagat gairebé la totalitat, mentre que resten 13.340 euros dels mesos que quedaven de reforma. Pel que fa a la constructora, havia presentat factures per valor de més de 70.000 euros, tot i que en queda pendent de moment una de gairebé 50.000 euros dels darrers treballs. Aquest és el total que s’ha abonat per les obres que s’hi han duit a terme d’ençà del mes d’octubre, de la quantitat que pujava a 2,7 milions d’euros dels quals 1,9 procedien d’Europa i 750.000 euros de l’Ajuntament.

Mentrestant, l’equip de govern negocia la rescissió dels contractes amb les dues empreses després que s’anunciàs l’aturada de les obres. Durant aquesta setmana s’han produït diverses reunions entre tècnics municipals i els regidors per avançar en el nou projecte. En aquest sentit, el regidor d’Infraestructures, Carlos Darder confirmà que «el departament ja treballa en un nou projecte que es pagarà amb fons propis per arreglar els problemes estructurals», tal com s’anuncià la setmana passada, i que «tant l’escola de música com la banda hauran de quedar un altre any al CEIP Es Puig». Així i tot, el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente comentà que li «agradaria iniciar les obres a finals d’any».

Oposició
Els dos partits de l’oposició es manifestaren molt crítics amb la decisió de l’equip de govern. Més per Sóller lamentà que l’aturada de les obres «afecta de nou el mateix sector, el cultural, el qual s’està quedant sense espais», digué el regidor Joan Carles Simó. El portaveu dels socialistes, Jaume Mateu, lamentà la situació «sobretot perquè abans de les obres l’edifici ja estava apuntalat i dos pisos ja havien passat per ull», advertí.

L’oposició força un ple extraordinari

Més per Sóller i el PSOE demanaren divendres passat la celebració d’un ple extraordinari per analitzar la situació de les Escolàpies. Després de la paralització de les obres i la renúncia a la subvenció europea, els dos partits registraren formalment la petició prevista per a finals del mes de febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.