Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila reclama millores per a la Torre Picada

Insta al Consell a reparar les deficiències

56631

Nou entrebanc per poder visitar el monument de la Torre Picada. L’Ajuntament ha elaborat una informe amb les deficiències que s’han trobat dins la talaia i que des del Consistori consideren que s’han de solucionar abans d’obrir-la al públic. Es tracta d’alguns desperfectes detectats tant a l’interior com a l’exterior del BIC perquè sigui més segur.

Per aquest motiu s’ha notificat mitjançant un document al Consell en el qual s’insta a reparar els danys que té la torre. Segons s’extreu de l’informe elaborat pels tècnics municipals, al pati i l’accés al monument són perillosos, sobretot perquè hi ha un pou que s’ha de tapar «perquè és insegur», explicà el batle, Miquel Nadal. D’altres elements deteriorats són la porta d’accés i sobretot els esglaons de l’escala interior. Aquests són de fusta i «s’haurien de refer, perquè amb el pas del temps s’han deteriorat», apuntà el batle. Tot i els desperfectes, Nadal assegurà que es tracta «de petits detalls estructurals no molt greus, però que consideram que s’han d’arreglar per la seguretat de tothom».

Pendent de les visites

Cal recordar que la Torre Picada és un dels llocs emblemàtics durant les festes del Firó. Setmanes abans els escolars de la Vall la visiten com a punt de referència per explicar el desembarcament de les tropes turco algerianes i els col·lectius també hi pugen per fer la tradicional penjada de banderes. Si bé, ningú ha explicat si aquestes activitats es podran realitzar amb tota normalitat com anys anteriors, Nadal confirmà que «tot d’una estiguin resolts aquests petits desperfectes, signarem el conveni» per la gestió i ús dels terrenys de la torre.

Val a dir que una de les finalitats per signar el conveni entre Ajuntament i Consell per la gestió de la torre era facilitar i simplificar l’accés a aquests col·lectius que l’usen cada any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.