Setmanari d'informació local - 138 anys

Una trentena de famílies exigeixen solucions a la manca de places d'escoleta: «És un crit d'auxili»

Més de 40 infants s'han quedat sense lloc i els pares i mares han hagut d'adaptar o deixar la seva feina

Les famílies s'han concentrat davant l'Ajuntament.

Una trentena de famílies solleriques s'han manifestat avui matí davant de l'Ajuntament de Sóller per exigir solucions a la manca de places a les escoles de primera infància (de 0 a 3 anys). "Això és un crit d'auxili de totes les famílies que s'estan quedant sense opcions", han exposat els afectats durant la reivindicació, en què han llegit un manifest. Al document, carreguen contra les administracions públiques per la seva "inacció en la resolució immediata del problema" i asseguren que la situació "ens provoca a nosaltres vigílies d'insomni i preocupació constant".

Els afectats han explicat que a Sóller, més de 40 infants s'han quedat sense plaça aquest curs: "Hi ha 18 famílies en què un dels pares ja s'ha hagut de demanar excedència o deixar la feina, i 11 famílies que s'han hagut de demanar reducció de jornada", lamenten. En aquest sentit, asseguren que es troben en "un punt de no retorn" i apel·len a la "política en majúscules": "Això no va de color polític, va de consens, entesa, gestió dels recursos i unió per trobar solucions". Tal com va publicar el divendres aquest Setmanari, durant la setmana, les famílies ja han estat en contacte amb l'Ajuntament.

En una reunió que van tenir dimarts passat, van proposar l'ampliació de ràtios en un 10% per via d'urgència, tal com preveu la llei; la instal·lació de mòduls prefabricats o l'adaptació d'un local municipal de manera temporal. Per part seva, la regidora d'Educació, Andrea Pomar, els va assegurar que "s'està treballant per trobar una solució a curt termini" com la possible adaptació d'un espai municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.