Setmanari d'informació local - 139 anys

Sóller vol posar plaques solars al dipòsit de sa Costera

Aguiló demanarà recuperar el projecte del Govern anterior

L’esplanada és d’aproximadament 7.000 metres quadrats. | A.B.

El regidor de Gestió Ambiental, Sebastià Aguiló vol posar plaques solars damunt els dipòsits de sa Costera. El regidor es desplaçarà dilluns fins a Palma amb l’objectiu de recuperar la proposta de la construcció d’un parc solar a les instal·lacions «perquè ens donarien molt de rendiment al municipi». Cal recordar que fou durant el Govern liderat per Francina Armengol quan es donà el vistiplau a la creació de parcs fotovoltaics damunt equipaments públics per produir energia per a l’autoconsum. En aquell moment, el batle, Carlos Simarro es mostrà contrari a la idea declarant que generaria un gran impacte visual.

Tot i això, Aguiló considera que seria molt beneficiós per Sóller, per aquest motiu es reunirà amb el director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental (ABAQUA), Emeterio Moles per traslladar-li la intenció de recuperar el projecte.
Val a dir que el Govern va treure a licitació la redacció d’un total de 40 projectes, entre els quals hi havia els terrenys situats al Camp de Sa Mar. En aquell moment s’explicà que la col·locació de fotovoltaiques reduiria el cost de la factura de la llum. El pressupost destinat en concret a sa Costera era de 42.300 euros per una proposta que generaria més energia renovable arribant a produir una potència de fins a 700 quilowatts.

En aquest sentit, la instal·lació damunt els aproximadament 7.000 metres quadrats de superfície reduiria «considerablement la factura d’electricitat», sentencià Aguiló.
Així mateix, el regidor també traslladarà altres temes que afecten al muncipi com és l’olor que fa la depuradora i l’estat dels problemes de salinitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.