Setmanari d'informació local - 138 anys

Es Convent i La Caritat volen crear places d’escoleta el proper curs

La proposta dels dos centres concertats solventaria el problema actual

La manca de places per als infants de 0 a 3 anys és una problemàtica que continua estant molt present entre gran quantitat de famílies del municipi. Per aquest motiu, el passat dimecres es va celebrar una reunió d’urgència a la Conselleria d’Educació. A la reunió es tractaren les possibles vies d’actuació per donar sortida a la problemàtica existent a la Vall referent a l’escolarització de la franja de 0 a 3 anys. Una de les possibles i més viables solucions està relacionada amb l’interès que han mostrat els col·legis Es Convent i La Caritat de crear noves aules als seus centres per tal de poder oferir places als infants del municipi de cara al pròxim curs 2024/2025.

A la cita del dimecres hi acudiren, des de Sóller, el batle, Miquel Nadal; la regidora d’Educació, Andrea Pomar; la tècnica municipal, Bel Pinya; i dues mares afectades. Per part de la Conselleria, acudiren a la reunió la directora general de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa, Neus Riera i la directora general de Planificació i Gestió Educativa, Catalina Ginart.

En la que resultà ser una conversa molt cordial i productiva entre ambdues parts, les famílies afectades pogueren posar de manifest davant la Conselleria d’Educació, que és qui té competències amb la matèria, les seves problemàtiques i peticions, alhora que demanaren una solució a aquesta conjuntura com més aviat millor.

Per part del Govern i l’Ajuntament exposaren que existeix una línia d’ajudes per a centres de titularitat privada, manifestant que dos centres de Sóller estan interessats a adherir-se a ella, com són els col·legis Sagrats Cors (Es Convent) i Sant Vicenç de Paül (La Caritat). De fet, l’arquitecte de l’Institut per a l’Educació de Primera Infància (IEPI) ja ha visitat durant aquests dies Es Convent juntament amb un constructor i veuen viable fer obres durant l’estiu per crear tres noves aules al centre, cobrint així fins a 37 noves places. Aquestes quedarien distribuïdes de la següent manera: 7 infants de 0 a 1 anys; 12 infants d’1-2; i 18 infants de 2-3.

Per tant, la proposta que s’està manejant és que tant Es Convent com la Caritat construeixin tres aules a cada centre durant l’estiu a través d’aquesta ajuda, per tal que a partir del pròxim setembre els infants d’aquestes edats puguin ser escolaritzats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.