Setmanari d'informació local - 138 anys

El Col·lectiu de Pagesos demana a l’Ajuntament més armes pel Firó

57637

La celebració de la festa més esperada pels sollerics i solleriques s’apropa. El dilluns 13 de maig els habitants de la Vall viuran de nou el Firó. Per aquest motiu, els preparatius de la festivitat continuen posant-se a punt i, com cada any, un dels temes que més feina generen és el de l’ús d’armes durant la jornada. I és que enguany, el Col·lectiu de Pagesos ha demanat a l’Ajuntament poder disposar de més armes durant el Firó. Durant la passada celebració varen emprar 12 trabucs i 2 arcabussos.

Així ho ha informat aquesta setmana la regidora de Festes, Mar Castañer, alhora que membres del Col·lectiu de Pagesos ho han confirmat. Segons Castañer, «els pagesos ens han demanat poder emprar més armes durant el Firó». La regidora explica que «en principi no hi haurà problema, podran incrementar-se el nombre d’armes, el que no podrà augmentar són els quilograms de pólvora».

Recordem que per a la festivitat es destinen un total de 30 quilograms de pólvora, els quals han de ser repartits entre les armes que hi hagi. Per això, Castañer confirma que «hi podrà haver més armes, però han de saber que així cada una d’elles disposarà de menys pólvora». La regidora es reunirà amb els col·lectius la pròxima setmana per tractar el tema.

Per altra banda, sobre les polseres de la festa, cal destacar que enguany disposaran d’un codi QR que s’activarà el mateix dia del Firó, «per tal d’evitar que es falsifiquin polseres», comenta Castañer, «ja que l’any passat l’empresa encarregada ens confirmà que se n’havien falsificat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.