Setmanari d'informació local - 138 anys

La Vila entrega al Consell la taxació de la Fàbrica Nova que puja a 660.000 euros

La valoració s’ha d’actualitzar per part de Patrimoni

La propietat tancà el perímetre de la Fàbrica Nova i ara ha d’apuntalar l’edifici. | Irene Cabrer

L’Ajuntament fa una nova passa per a què el Consell compri la Fàbrica Nova. Tal com es varen comprometre fa unes setmanes amb la directora insular de Patrimoni, Maria Isabel Arnau, la Vila ha entregat la taxació que va fer de l’edifici fabril i que puja a 660.000 euros. Es tracta de la valoració que en van fer els tècnics abans que la propietat en demanàs l’expropiació, per la qual cosa serà el departament de Patrimoni qui haurà d’actualitzar el preu de compra a partir de l’informe elaborat pels serveis municipals. Es tracta, per tant, de donar eines a l’administració supramunicipal «per tenir uns criteris per avaluar l’estat de l’edifici», segons informaren fons municipals.

A partir d’aquí es podria obrir un període de negociació amb la propietat, ja que hi ha una gran diferència de preu entre el que demanen per l’expropiació forçosa (4,5 milions d’euros) i el que proposava l’Ajuntament. En aquest sentit, el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente comentà que «es tracta d’una primera passa, però que és ben necessària si volem salvar l’edifici», digué.
De fet, el regidor de Patrimoni recorda que les converses amb el Consell per la compra de la Fàbrica Nova es van reprendre després que Sóller presentàs un projecte per posar en valor el llegat tèxtil. Per això, «a partir del document entregat la setmana passada, el Consell estudiarà la fórmula per intentar que l’edifici sigui públic», assegurà.

Cal recordar que no és la primera vegada que l’equip de Govern demana al Consell que adquireixi l’immoble. D’ençà que fou declarat BIC el 2018 es troba en un estat bastant avançat de deteriorament fet que provocà que Patrimoni dictàs un ordre d’execució perquè la propietat apuntalàs l’edifici i el consolidàs per evitar que caigui. De moment, s’han iniciat les tasques de neteja i tancament del recinte, a l’espera de subjectar l’estructura. Així i tot, en cap cas el Consell s’ha pronunciat fins que tengui una valoració final.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.