Setmanari d'informació local - 138 anys

Deixalles promou la inserció laboral enfocada en el sector ambiental

L’entitat va atendre 15 persones en tallers de reutilització de residus

Catalina Munar explica com restauren els mobles a la Fundació Deixalles. | Irene Cabrer

La Fundació Deixalles continua la tasca de promoció i inserció laboral en persones en risc social. Durant el 2023, l’entitat va atendre 15 persones que, a més, de desenvolupar les seves competències socials i laborals, s’han especialitzat en activitats ambientals.
Deixalles és sòcia actualment de tres empreses que ofereixen formació en el sector de residus, una àrea que ha servit als usuaris comptar amb una pràctica abans d’accedir al món laboral. Així, segons es desprèn del balanç publicat per la fundació, les activitats relacionades amb la prevenció de residus fetes a la nau de Sóller, han permès la reutilització de més 80 tones.
D’aquest total, destaquen les més de 50 tones de voluminosos que han arribat a les instal·lacions de Sóller. En segon lloc, es recolliren més de 14 tones de rastre i més de 10 tones de roba en els 12 contenidors que hi ha repartits pel municipi. La resta de residus procediren de joguines i electrodomèstics.

Col·laboració
Durant la visita aquesta setmana a les instal·lacions de Sóller, la directora de la institució, Xesca Martí; el batle Miquel Nadal i la regidora de Serveis Socials, Llum Castañer manifestaren la necessitat de continuar col·laborant per tal d’ajudar persones a entrar al món laboral, però també per animar a la gent a reutilitzar mobles, roba i altres objectes. En aquest sentit, Deixalles s’oferí per ajudar en la gestió del reciclatge a Sóller, sobretot pel que fa als voluminosos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.