Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern avança a dilluns la prohibició de cremar en terreny forestal

Les limitacions per a l'ús del foc seran d’aplicació a totes les Illes Balears

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural perquè avanci al dia 15 d’abril l’època de perill alt d’incendis forestals a Mallorca i Menorca. Així, a partir del pròxim dilluns es prohibeix l’ús del foc en terreny forestal i a 50 metres de proximitat d’aquest, i també a totes les àrees recreatives de les Illes Balears. A més, serà necessari demanar autorització per dur a terme cremes dins terreny agrícola a menys de 500 metres de terreny forestal.

La decisió de modificar la data d’inici de la temporada d’alt risc (de manera habitual s’iniciava l’1 de maig a tot l’arxipèlag) es pren com a mesura de precaució i prevenció. Les condicions meteorològiques actuals que afecten les Illes aquesta primavera, especialment l’elevada sequera pel dèficit de precipitacions i la manca de pluja prevista durant les setmanes vinents, fan que s’incrementi significativament la disponibilitat del combustible forestal, fet que suposa un risc d’incendi entre molt alt i extrem.

A causa d’aquesta situació meteorològica i de l’augment dels incendis forestals com el d'Alcanàsser i el de la Costa dels Pins, el Govern ha decidit reforçar excepcionalment l’operatiu interinsular d’incendis forestals (OIIF). Enguany s’han produït un total de 25 incendis forestals arreu de les Illes Balears, que han cremat 16,56 hectàrees, la gran majoria de les quals han estat desarborades (9,79 ha). Cal recordar que les recomanacions, la normativa aplicable i la regulació diària sobre l'ús del foc es poden consultar a alertafoc.caib.es.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.