Setmanari d'informació local - 139 anys

Seny diu basta, romp el pacte que tenia amb el PP i passa a l’oposició

La pèrdua de confiança, sobretot amb el batle, i el cessament com a primer tinent de batle d’Aguiló han provocat la sortida

Els regidors Esther Alfonso i Sebastià Aguiló passaran a formar part de l’oposició amb Més i PSOE. | I.C.

«Partim». Aquesta ha estat la decisió final que han pres els integrants del partit independent, Seny i Sentit, Sebastià Aguiló i Esther Alfonso després d’un mes de malestar i renegociacions entre aquesta formació i el PP. Per tant, a partir de la setmana vinent els dos regidors formalitzaran la renúncia al pacte que signaren amb els populars i passaran a formar part de l’oposició juntament amb Més i el PSOE.
D’aquesta manera els dos regidors que formaven equip de govern deixaran de gestionar les àrees d’Urbanisme i Obres; Promoció econòmica; Turisme i Agricultura, Pesca i Ramaderia així com també deixaran de percebre les retribucions per les dues dedicacions exclusives que ostentaven.
Els motius de la partida són diversos, però sobretot des de Seny apunten a «les ingerències contínues i bloquejos polítics deliberats que han obstaculitzat el desenvolupament de projectes necessaris per Sóller». Afegeixen, a més, la desconfiança o falta de suport per part del batle, Miquel Nadal, «on les seves bones paraules res tenen a veure amb les accions finals que no les compleix», fent referència a que la setmana passada el batle cessà com a primer tinent de batle Aguiló. Per tant, «pensam que passar a fer feina des de l’oposició no és cap caprici ni cap cop d’efecte sinó que ens correspon aquest espai. A partir d’aquí, seguirem treballant», explicà el portaveu de Seny, Sebastià Aguiló.

Tot i que els dos regidors es mostraren molt afectats per la decisió, deixen l’equip de govern perquè «consideram que som un partit que incomoda, malgrat l’única motivació que hem tengut sempre no és viure de la política ni assegurar un sou, sinó lluitar pel millor per Sóller i pel poble, per això no té sentit que continuem des del moment que el PP ha romput el pacte per pactar amb un trànsfuga, Pep Porcel».
Per això, després de la reunió mantinguda dimecres entre els simpatitzants del partit independent i de valorar tots els escenaris, «creim que en aquests moments podem ser més útils des de l’oposició i no des del govern, perquè ja no hi tenim gens de pes».
Aguiló incideix a dir que «la maniobra de desestabilització per frustracions personals ha derivat amb un segon decret de batlia que en cap dels casos responia a una millora per res del poble», un fet que ha tombat cap a la decisió de partir perquè «a patir d’ara, quants decrets de batlia poden caure sense justificació damunt els regidors de Seny per limitar la nostra capacitat per desenvolupar projectes?», es demana.

No obstant, des de les files de Seny esmenten que el detonant d’aquesta situació ha estat que el regidor no adscrit, Pep Porcel, que abans era de Seny i que pactàs un nou acord amb el PP, «la qual cosa des del partit no s’entén perquè no el consideram necessari per a la continuïtat de la governabilitat».
D’aquesta manera, en fer efectiva la seva baixa oficial dins l’equip de govern, aquest passarpa a estar format per 9 regidors i no 11 com tenia fins ara i les àrees dels regidors que fins ara han gestionat des de Seny s’hauran de repartir entre la resta de regidors. Ben igual que s’haurà de decidir què passa amb les dues dedicacions exclusives.
Dimarts el partit farà una roda de premsa per explicar tots els motius de la seva partida i dia 31 de maig «farem efectiu que deixarem de ser part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sóller» entregant per registre la seva baixa com a integrants de l’equip de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.