Setmanari d'informació local - 139 anys

La reforma a Desviament arrancarà a finals de 2025

El Consell ha presentat avui al matí el projecte, al qual destinarà 5 milions d'euros

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presentat avui al matí el projecte de reforma de l’anomenada carretera Desviament, que enllaça Sóller amb el Port i passa al costat del nucli urbà. Es tracta d’un projecte d’uns cinc milions d’euros i que suposarà una millora important de la mobilitat del municipi de Sóller, un dels més afectats per la saturació de trànsit de Mallorca.

Galmés ha explicat durant la presentació del projecte que «el compromís del Consell de Mallorca amb Sóller per millorar la mobilitat i fer la vida més fàcil als residents és clar». «Per això –ha afegit Galmés- avui presentam aquest projecte de reforma de la carretera, que millorarà la fluïdesa del trànsit, comptarà amb aparcaments dissuasius de més de 300 places per treure cotxes del casc urbà i tindrà un vial cívic per arribar al port. Sabem que Sóller és un dels municipis de Mallorca que en aquest moment pateix més la saturació de trànsit i per aquest moment i atenent les peticions de l’Ajuntament s’ha posat fil a l’agulla en aquest projecte de millora de la mobilitat».

El projecte està en fase de redacció. Ara s’inicia tot el procés tècnic i després vindrà la licitació i adjudicació de les obres. Unes obres que tindran una durada de poc més d’un any i podrien començar a finals del 2025.

Les obres

El projecte de reforma de la carretera Ma-11 entre els punts quilomètrics 30 i 32, que van des de la rotonda d'entrada a Sóller (carrer d'Isabel II) fins a la rotonda del Monument, preveu la construcció de voreres amb una amplada d'uns 3 metres i un parterre d'1 metre per a plantacions al costat de Sóller. Al costat de la muntanya es construirà un vial cívic d'uns 3 metres d'amplada que serà d'ús compartit per a vianants i bicicletes de passeig. A la calçada principal es mantindran els aparcaments en línia a cada banda a la major part de la travessia.

Per donar una solució al problema de les cruïlles de vianants d'una manera segura es construiran quatre rotondes noves alhora que s'eliminen els carrils centrals de gir a esquerra. Aquestes noves rotondes es faran a la cruïlla del Camí de Son Pons (col·legi de Sagrats Cors), intersecció amb el carrer Capità Angelats, intersecció amb el Camí des Camp Llarg (poliesportiu) i accés a la carretera de Deià (torrent des Cinc Ponts).

Com a complement a aquesta nova via de traçat urbà es construiran dos aparcaments dissuasius que tindran l'accés des de les noves rotondes del carrer Capità Angelats i el Camí des Camp Llarg amb una capacitat de 93 i 219 noves places d'aparcament respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.