Setmanari d'informació local - 139 anys

«Pep Porcel no és cap trànsfuga, ho dic ben convençut»

Aquesta setmana es compleix un any d’ençà que Miquel Nadal (Sóller, 1960) fou investit batle. Durant el primer any de legislatura ha hagut de fer front a la caiguda del Defensora; la interrupció de les obres de les Escolàpies i a la sortida del soci de govern Seny, amb qui havia pactat. També té fronts oberts amb els problemes dels residents davant la manca d’aparcaments i la saturació de les carreteres. En aquesta entrevista, Nadal fa balanç de tots aquests temes.

- Fa un any que va ser investit batle. Quin balanç en fa?
- El balanç és bo, vam començar un equip d’onze i tots hem fet molta feina. Evidentment amb un any no pots fer moltes coses perquè d’allò més important els resultats sortiran a partir d’ara. Quant a implicació ens pos una nota altíssima, però hem de millorar en efectivitat.

- Què s’ha complit fins ara del programa?
- Per començar, la millora dels carrers i carreteres. Ja vam començar la legislatura amb l’ajuda del departament de Carreteres del Consell amb l’asfalt de la carretera del Murterar; la carretera cap a Deià i ara la de Desviament. A més, hem creat la Brigada Exprés per reparar les voravies; s’han fet dos parcs infantils, un a sa Calatrava i l’altre a l’Infante Lois. Quant a la part esportiva, hem fet una pista d’Skate; la pista de futbet i bàsquet a Son Angelats i els aparells de cal·listènia a Sóller i aviat el farem al Port.

- I què no s’ha fet?
- Primer hem de solucionar el tema del reciclatge i que s’ha de treure a concurs al més aviat possible. També, hauria d’estar enllestit les Escolàpies, però vam tenir un entrebanc que ara esperam resoldre perquè hem de recuperar aquest espai. I duc una espineta clavada amb la creació de la pista d’atletisme, de la qual ja hem demanat un pressupost per a cinc carrils.

- Vàreu deixar clar que us hagués agradat mantenir el pacte amb Seny. Per què no es va aconseguir?
- Quan ho deia, ho feia amb sinceritat i ells ho saben i també els del meu partit. Volia que continuàssim els 11 que érem i he fet tot el possible i impossible per aconseguir-ho, però ells decidiren passar a l’oposició i s’ha de respectar. He de reconèixer que és una situació atípica, tenint en compte que un dels seus regidors ha agafat l’acta i ha sortit del partit. Seny es queixa que haguéssim pogut continuar 8 regidors del PP i 2 de Seny, però noltros volíem que Pep Porcel continuàs. Ho teníem clar, perquè és una persona molt apreciada pel meu partit, és feiner i té molta experiència dins el món de l’administració i la mobilitat. De fet, els resultats ja es comencen a veure i aplaudirem la seva feina a finals de legislatura.

- Seny afirma que Pep Porcel és un trànsfuga. I el PP què considera?
- El regidor no adscrit Pep Porcel no és cap trànsfuga. Ho repetiré i ho dic ben convençut. Si no que és un regidor no adscrit, que ha mantingut la seva acta de regidor i com a tal continua amb noltros. No ha canviat el mapa polític de l’Ajuntament de Sóller i em va votar a mi com a batle el juny de 2023. Per tant, la paraula trànsfuga en realitat no és així i està ben justificat.

- Des de l’inici de legislatura, però, ja hi havia hagut discrepàncies entre els socis de govern. Quin ha estat el vertader problema?
- Ells digueren que volien revisar el pacte al mes de febrer, però això mai es va arribar a fer. De totes maneres quan hi ha un pacte, cadascú estira cap a les seves regidores i això sempre genera discrepàncies, però quan hi ha coalició és normal que sorgeixin petits enfrontaments. Ho veig normal i no ho consider un problema.

- Quin és el full de ruta a seguir per als pròxims tres anys?
- Primer, i com he dit anteriorment, arreglar el tema del reciclatge. Després, acabar d’enllestir els carrers i les voravies que és un tema molt important per l’estat en què es troben. Com no podia ser d’altra manera, acabar les obres de l’edifici municipal de les Escolàpies. Treure aviat les bastides del Defensora, previstes per a finals d’aquest any, i reforçar bé l’estructura interior per obrir el carrer perquè els vehicles puguin circular i treure a concurs el nou projecte. Després, demanar ajudes per finançar-lo i acabar-lo al més aviat possible. Finalment, tenir els aparcaments oberts.

- Tornaríeu a pactar amb Seny aquesta legislatura?
- No m’ho he plantejat.

- Són ells que partiren, però en algun moment vos vàreu plantejar treure’ls de l’equip de govern?
- No, en cap moment ni jo ni el meu equip. Perquè eren els nostres socis de govern i quan va sortir la notícia d’un intent de moció de censura vàrem fer molts de moviments, tant a nivell local com des de Palma perquè continuassin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.