Setmanari d'informació local - 139 anys

Habilitades més de 200 places d’aparcament exclusiu per a residents

L’Ajuntament adequa durant aquesta i la pròxima setmana les noves zones verdes en sis aparcaments i el carrer Pere Serra

L’Ajuntament de Sóller habilita durant aquesta i la pròxima setmana les noves zones verdes en diferents punts del municipi, anomenades Zones d’estacionament restringit exclusiu per a Residents (ZAR). Concretament, són fins a sis aparcaments (cinc a Sóller i un al Port) a més del carrer Pere Serra. En total, la suma de les places creades apugen fins a més de les 200. És a dir que, a partir de la pròxima setmana, quan els treballadors hagin acabat d’adequar tots els punts implicats, els habitants del municipi tendran l’opció d’aparcar en aquestes places exclusives per a ells i de pagament. De fet, durant aquesta setmana ja s’han habilitat algunes de les noves zones verdes creades, però serà la pròxima setmana quan estiguin ja totes operatives.

Cal recalcar que el requisit per poder aparcar en aquestes places verdes no és tan sols ser resident al municipi. A part d’això, els usuaris han de disposar de la targeta d’aparcaments o de zona de l’ORA, que des de fa uns mesos habiliten també poder aparcar en totes les zones blaves del municipi gràcies al canvi que dugué a terme la Vila. Doncs, des d’ara, aquestes mateixes acreditacions es podran emprar per aparcar en les zones d’estacionament restringit per a residents. La Vila ha avisat aquesta setmana a través d’un comunicat que «els que no disposin d’aquestes acreditacions hauran de desplaçar-se fins a les dependències de l’empresa pública Sóller 2010 per adquirir-les».

Com ja s’ha dit, són un total de sis aparcaments entre Sóller i el Port i el carrer Pere Serra a Sóller els punts on es creen les noves places verdes d’aparcament. Els pàrquings de Sóller que oferiran als residents aquestes zones són el dels Estiradors; Teixidores; Gran Via; Cetre i l’ubicat a la placeta de la Calatrava. Per altra banda, al Port s’habilita també el pàrquing del Camí des Cingle. Així doncs, sis aparcaments i el carrer Pere Serra estaran operatius des de la pròxima setmana. De fet, algun d’ells ja ho estan com és el cas del carrer Pere Serra, que està habilitat des de principis de setmana, amb unes 45 places dirigides tan sols als residents.

També s’ha adequat aquesta setmana el pàrquing de Teixidores, que disposa d’unes 25 places verdes. Per altra banda, la placeta de la Calatrava també ha estat habilitada, oferint 25 places verdes més als residents del municipi.

La resta de punts citats anteriorment seran adequats entre avui i principis de la setmana que ve. I, segons confirma el regidor d’Infraestructures, Vies Públiques i Governació, Carlos Darder, «totes aquestes noves zones oferiran 200 places, o fins i tot algunes més, exclusives per als residents de la Vall». En total, tal com confirmà fa unes setmanes Darder, «un 25% de les places dels aparcaments implicats seran tan sols per a residents. En alguns aparcaments hem habilitat el 30%, i en alguns altres el 20%, depenent de les característiques de cada un d’ells, però de mitjana confirm que el 25% de les places d’aquests pàrquings seran sols per a residents».

Des de dimarts entraren en vigor les noves places verdes, motiu pel qual des d’aquest moment els residents poden fer ús d’elles. La seva activació ha estat ràpida perquè les zones d’estacionament restringit per a residents passaren per Junta de Govern fa unes setmanes, motiu pel qual no ha hagut d’estar a exposició pública i al·legacions, com sí que ho ha d’estar la nova Ordenança d’ORA que ampliarà l’aparcament de pagament als migdies i diumenges.

Els treballadors d’ORA han donat una setmana de marge per tal que els vehicles puguin adonar-se d’aquestes noves zones, per no començar a posar multes des del primer dia. Això sí, a partir de la setmana que ve ja es controlarà que els vehicles aparcats en les zones d’estacionament restringit per a residents tenguin la targeta que els ho permeti fer.

L’Ajuntament ha celebrat aquesta setmana que «aquesta és una iniciativa molt positiva davant la problemàtica actual de saturació de vehicles i la manca d’aparcament que pateix el nostre municipi d’ençà que ha començat la temporada turística». Cal recordar que la creació d’aquestes zones per a residents fou una de les peticions expressades per la nova plataforma SOS Sóller.

Primera fase
Segons ha confirmat Darder «aquesta actuació fa referència tan sols a la primera fase per crear places per als residents. Amb aquesta primera tongada habilitam 200 places. Després farem una segona actuació per habilitar-ne més, perquè ja hi ha gent que ens demana crear places en altres llocs, i així ho farem», confirma.

«És una mesura molt efectiva»

Sobre les primeres reaccions a la creació de places per als residents, cal destacar la del batle de Sóller, Miquel Nadal, que ahir capvespre manifestà a aquest mitjà que «hem comprovat que al carrer Pere Serra, un dels ja habilitats, hi ha moltes places buides, és a dir que els residents d’aquesta zona ja no tendran cap problema per trobar aparcament». Nadal continua confirmant que «queda així comprovat que les mesures que hem pres són importants i molt efectives per als nostres residents de la Vall».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.