Setmanari d'informació local - 139 anys

Na Lladronera redueix el seu cabal un 33% respecte de 2023

Per això, fa 15 dies que Sóller s’abasteix amb aigua de sa Costera

SEQUIA EN LAS FUENTES GRANDES DE SOLLER | ARCHIVO

L’arribada de l’estiu i la davallada dels cabals de les fonts es comença a notar a Sóller. Segons ha informat Aqualia, l’empresa que gestiona l’aigua al municipi, la font de na Lladronera ha reduït el seu cabal un 33% respecte de l’aportació que donava el 2023 per les mateixes dates. Per aquest motiu, fa 15 dies que Sóller agafa aigua de sa Costera que aporta 700 metres cúbics diaris, una situació que s’ha produït abans del que es tenia previst, segons indicà l’empresa.

Per tant, tot i les pluges que han caigut al mes de juny, no han estat suficients per fer variar l’aportació de les fonts, sinó més bé el contrari, «la font de na Lladronera disminueix considerablement la seva aportació a partir dels primers dies de juny», afirmen des d’Aqualia.

Així mateix, segons les dades facilitades, la captació total d’aigua per al municipi de Sóller és de 4.000 metres cúbics diaris, un volum semblant al de l’any per aquestes mateixes dates. L’aportació de les diferents captacions està distribuïda de la següent manera. De moment, la font de na Lladronera aporta 1.300 metres cúbics diaris; la font de Cas Patró Lau i la font Nova aporten 100 metres cúbics diaris entre les dues.

El pou de Ses Fontanelles ofereix 2.000 metres cúbics diaris i el nivell freàtic del pou, es troba a una profunditat de 23 metres, un nivell que segons l’empresa concessionària és «habitual d’aquestes dates».

No obstant això, Aqualia insisteix en què s’ha de fer un bon ús de l’aigua i no malgastar-la sobretot ara que venen els mesos d’estiu i la població a tota l’illa augmenta considerablement.

Cal recordar que l’Ajuntament al mes de febrer estudià la possibilitat de prendre mesures per estalviar aigua en cas de manca de pluges. Les mesures no s’han arribat a aplicar de moment perquè el servei està garantit. Més per Sóller, de fet, presentà també algunes propostes per no malbaratar l’aigua.

Sóller manté el seu rendiment de la xarxa en el 87%

El servei municipal d’aigua manté el seu rendiment entre el 87 i 88%, un dels més alts de les Balears, complint així amb les indicacions que mana el Pla Hidrològic de Balears, qui marca un rendiment de les xarxes del 83% per al 2027. Això suposa una menor captació dels recursos hídrics i un menor impacte mediambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.