Setmanari d'informació local - 139 anys

El Govern instal·larà un miler de trampes per controlar la vespa asiàtica

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural demana la col·laboració ciutadana per comunicar possibles observacions d'aquesta espècie exòtica invasora

Un niu de vespa asiàtica capturat el 2016. | Ll.G.

El Govern inicia la campanya de control de la vespa asiàtica (Vespa velutina) instal·lant un miler de trampes per controlar i erradicar aquesta espècie invasora. L'objectiu és evitar que la seva expansió, i per això La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural demana la col·laboració ciutadana per comunicar possibles observacions d'aquesta espècie exòtica. «És urgent actuar de manera intensiva sobre el territori amb la col·locació de trampes durant aquesta primavera. Per això, dins aquest exercici de 2025, hi destinarem un total de 28.000 euros provinents dels fons Next Generation EU per reforçar i intensificar la feina de camp els mesos de març, abril i maig en les zones afectades per l'espècie l'any passat, així com als voltants d'aquests espais com a mesura de prevenció», ha assenyalat el conseller Joan Simonet.

En aquesta línia, la directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, Anna Torres, també ha explicat que «la finalitat és capturar les possibles reines que hagin hibernat (dels nius secundaris no detectats l'any passat) i evitar que puguin començar a fer el niu primari. Així es podrà tallar o rompre el cicle natural de la vespa». La vespa asiàtica, depredadora d'abelles i de molts insectes autòctons, representa un perill per a l'apicultura i, per tant, per a la pol·linització. El Govern també recorda que aquesta vespa no és més agressiva ni més perillosa que les autòctones, però les persones al·lèrgiques o especialment sensibles a les picades han d'estar alerta.

L'any passat va tornar a ser-hi present, amb 21 nius detectats a diferents punts de Mallorca, primer al municipi de Palma i més endavant a Calvià i altres municipis de la serra de Tramuntana, com Estellencs, Deià, Sóller o Mancor de la Vall. Tots foren retirats pel COFIB durant la campanya de 2024.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.