Setmanari d'informació local - 139 anys

Cuina Libanesa

142

Són molts els restaurants de cuines d’altres països que he tingut la sort de poder provar: xinesos, japonesos, hindús, americans, italians, turcs, mexicans, de Costa Rica, polacs, francesos, entre d’altres; i per això quant la setmana passada vàrem proposar anar a un restaurant Libanès, tot d’una hem va fer moltes ganes, ja que malgrat tenia coneixement d’alguns dels plats d’aquest país a l’est del Mediterrani , no n’havia provat cap mai.

La gastronomia Libanesa es caracteritza per l’utilització d’aliments frescs combinats amb algunes espècies , herbes i plantes aromàtiques, com el cilantre, el julivert , l’all o la llimona. També destaca l’ús de la carn, principalment xot i com no del peix mediterrani.

La cuina d’aquest país a sabut adaptar la cuina autòctona amb la turca, de qui ha rebut molta influència, i de la resta de països àrabs; amb un toc afrancesat. Tot un conjunt que fa que la cuina Libanesa sigui molt propera a la resta de cuines mediterrànies però amb els teus propis tocs de color.

Hummus, Baklava, Faláfel, Shish, albergínies fregides, ales de pollastre amb llimona foren alguns dels plats que vàrem provar. Tots regats amb bon vi Libanès.

Un local acollidor, bon servei, exquisit menjar i espectacle de ball del ventre en directe fan que el Restaurant Libanès Rotana ,de Palma, sigui una bona opció per a sortir a sopar fora.

I per si algú encara no coneix els plats de cuina libanesa , aquí us deixo les receptes de dos dels plats més típics l’Hummus, un puré o paté de cigrons, amb sèsam i oli d’oliva , que es menja untant-lo a sobre el pa o pastes; i del Falafél una pilota fregida i realitzada també amb cigrons.

Hummus.

Literalment la paraula Hummus , en àrab, vol dir cigró. La fina textura d’aquest puré fred , que es pot acompanyar amb vegetals frescos i es pot servir com a aperitiu; per berenar; com a plat principal o bé simplement per a fer muetes ( dipear) amb un pa pita o unes tortetes. L’Hummus és un plat molt popular a totes les cuines de l’Orient mitjà, i era considerat un aliment bàsic però humil.

Ingredients:

  • 400 grams de cigrons cuit
  • 1 iogurt
  • El suc de mitja llimona
  • 2 dents d’all.
  • Un poc de sal i un poc pebre bo blanc
  • 1 dl d’oli d’oliva
  • Un poc de sèsam i 1 cullerada de “Tahin”- Crema de cigrons ( opcional).

L’elaboració és molt senzilla, sols hem de fer una pasta amb el cigrons i la resta d’ingredients i assaonar-la bé.

Es serveix dins un plat amb forma de volcà o corona , espolvorejat de julivert picat i pebre bo dolç i amb un ratxet de llimona i oli al centre.

Falafél

Com l’anterior plat, el Falafél, està elaborat amb cigrons, i també es pot preparar amb múltiples variants. Com l’Hummus , aquest, es un plat molt estès tot el món oriental.

Ingredients:

  • 400 grams de cigrons
  • ½ ceba
  • 5 dents d’all
  • Un poc de julivert.
  • 1 poc de cilantre fresc
  • 1 sobre de llevat químic
  • Sal, pebre bo i oli d’oliva.

Elaboració: Hem de fer una pasta amb els cigrons, l’all , el julivert i el cilantre i l’hem de assaonar be. A n’aquesta massa i afegiren el llevat i la deixarem reposar uns 30 minuts.

Amb la massa resultant hem de formar unes boles i si queden massa líquides es poden espessir amb farina de cigró.

Seguidament ja podem passar a fregir el Falafél, que els podem servir amb un poc d’amanida o bé de salsa de tomàtiga.

Més cuina internacional a www.cuinant.cat
Podeu enviar els vostres comentaris per a aquesta secció a parlemdecuina@hotmail.com

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomasa del rincon, fa mes de 16 anys
quin fastic cullons.
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente