Setmanari d'informació local - 138 anys

«Recuperam les festes per a tots els veïns»

Els padrins de Toni Bujosa ja vivien al carrer Sant Pere i els seus pares ja hi tenien una casa.

Toni Bujosa (Sóller, 1997) estudia 4t curs del grau universitari de Direcció Hotelera a la UIB i treballa de recepcionista a La Residencia, a Deià. Des de ben petit juga a futbol, és amant dels animals, la muntanya i li agrada anar a caçar. És un dels integrants de la junta directiva de l’associació que s’està organitzant de nou als Estiradors.

-Com sorgí la idea de refundar una associació de la barriada dels Estiradors?
-La idea va sorgir arran del darrer foc que va fer l’antiga organització de les festes de la barriada per acomiadar el seu cicle. Ens ajuntarem un parell d’amics de tota la vida dels Estiradors i ens vam demanar «I si ho agafam noltros?». A partir d’aquí férem un grup de Whatsapp que començà amb 5 o 6 persones. Avui dia, ja en som 21.

-Divendres dia 10 organitzau un foc. Serà la primera activitat de moltes?
-La veritat, ens hem vist amb dificultats per organitzar aquesta primera activitat. Hem fet reunions setmanals per confeccionar-la i tenim molta il·lusió per veure com sortirà. El futur d’aquesta associació dependrà un poc de com surti aquest primer fogueró, però la nostra intenció és que sigui la primera de moltes. Sobretot, ens fa especial il·lusió recuperar el conegut teatre, ja que era un important atractiu pels nostres veïns i socis, i per a molta gent de Sóller.

-Quins projectes teniu en marxa per als propers mesos?
-El principal ara és el fogueró perquè d’aquest dependrà veure la predisposició dels veïns, antics socis i el jovent. Quan al futur, agafarem d’exemple les activitats de l’anterior organització perquè sempre varen tenir èxit, encara que ens agradaria implementar alguna revetlla destinada al jovent, com han fet la majoria de les barriades i d’on hi han tret un bon profit.

-Continuareu amb la dinàmica i els consells de l’anterior junta?
-Som conscients de la feinada que feren els integrants de l’antiga organització i les ganes que hi posaven. Per tant, crec que agafarem una dinàmica semblant, això sí, intentant programar activitats noves i recuperant-ne d’antigues. Quant als consells, clar que sí. De fet, a la primera reunió hi acudí en Toni, una de les cares visibles de la darrera organització. Aquí, volem agrair la seva predisposició a ajudar-nos.

-Fareu campanya de socis i com?
-La intenció és recuperar els antics socis. De fet, molts d’ells ja ens han demanat afiliar-se de nou, i amb aquest aspecte estam molt contents. Després, farem una campanya per captar-ne de nous, ja sigui de casa en casa perquè un gran percentatge de veïns són majors. Però també farem una campanya digital per als més joves on la gent podrà omplir un formulari i facilitar les dades per obtenir el carnet.

-Les festes d’estiu eren molt animades. Les mantendreu?
-Doncs tenim pensat fer un programa de festes semblant i afegir-ne de noves. Ens agradaria recuperar la cursa a les Tres Creus; les curses de sacs per als més petits; recuperar el pal ensabonat a la plaça dels Estiradors; el concurs de petits pintors i incloure una revetlla amb grups i dj per als més joves i mantenir el teatre; el sopar a la fresca; la música per als majors i altres activitats que identifiquen a la nostra barriada.

-Comptau amb alguna manera de finançar-les?
-De moment, el fogueró serà una manera de poder fer calaix si les previsions que tenim es compleixen. Després d’això, haurem de cercar col·laboradors i espònsors que ens vulguin ajudar econòmicament o materialment.

-Ja heu tengut una pressa de contacte amb l’Ajuntament?
-Sí, des del moment que plantejarem recuperar les festes, hem tengut la sort de poder tenir un contacte estret amb l’ajuntament. Volem agrair la implicació de Carlos Darder, Miquel Nadal i Mar Castanyer, i altres funcionaris, que han posat tot de la seva part i ens han facilitat molts de processos per a dur el fogueró endavant.

-Què significa recuperar les vostres arrels?
-La gran majoria d’aquest grup, hem nascut i viscut tota la vida a aquesta barriada. Més personalment, els padrins de ma mare ja vivien al carrer Sant Pere, on va néixer el meu padrí i els meus pares ja hi tenien una casa al mateix carrer. Com el meu cas, els meus companys també hi tenen aquí les seves arrels, naixent a la barriada o vivint-hi tota la vida. Per això, ens fa mal veure la el barri mort, i la nostra il·lusió és recuperar les festes, no per nosaltres, sinó per tots aquells veïns majors que s’han quedat fora cap activitat a prop de ca seva, on era l’oportunitat per reunir-se i fer bauxa amb altres persones de la barriada.

-Què opina quan diuen que els joves s’impliquen poc en les activitats del poble?
-No hi estic del tot d’acord, en el nostre cas, començàrem 5 o 6 persones i molts joves de la barriada s’han interessat a unir-se a nosaltres. Altres barriades com l’Horta, on les festes havien desaparegut, els joves les han tornat a tirar endavant amb més èxit que mai. Per a nosaltres, la barriada de l’Horta, és un exemple a seguir. A més han sorgit recentment altres organitzacions impulsades pel jovent, que estan tenint molt d’èxit i estan donant opcions als joves que no podien gaudir d’espais on sortir de festa o simplement fer bauxa a Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.