Setmanari d'informació local - 139 anys

La Gent Gran s’acomiada d’un actiu i profitós any

Els Serveis Socials i la Creu Roja han incorporat noves activitats a l’oferta, provocant que el nombre de participants s’hagi doblat

Els més majors del municipi han pogut gaudir enguany d’una llarga llista d’activitats i tallers que els Serveis Socials de l’Ajuntament de Sóller juntament amb la Creu Roja els han organitzat. Dins el marc ‘Taller d’activitats per a Persones Majors’, els participants han pogut viure un any ben actiu.

Durant els darrers cursos, els Serveis Socials programaven tallers al local de la Gent Gran, ubicat a la Tercera Edat de Sóller. Però, la gran novetat ha arribat enguany, quan els encarregats han decidit donar una passa més enllà incorporant tallers actius a l’oferta mensual, per tal que els majors hagin pogut elegir entre variades activitats. Aquests tallers actius s’han vist traduïts en diverses visites, activitats físiques o feines com trencar oliva, entre molts altres. La regidora dels Serveis Socials, Llum Castañer, ha explicat que «hem volgut incorporar aquests tallers actius perquè els majors continuïn vivint noves experiències».

Totes aquestes noves propostes han suposat un gran canvi respecte dels darrers anys, i han fet que les persones majors acudeixin amb més ganes i il·lusió a participar en els diferents esdeveniments programats. Castañer ha expressat la seva felicitat pel resultat de l’any explicant que «ha estat un any fantàstic, els majors han quedat molt contents, i la veritat és que tots estam molt satisfets amb la feina feta».

Cal destacar que aquesta inclusió d’activitats fora del local ha afavorit al fet que les agrupacions de Gent Gran de Sóller i el Port hagin crescut notablement aquest any. Tant ha estat l’increment, que el nombre de participants s’ha arribat a doblar en tan sols un any. L’any passat a la Gent Gran de Sóller hi havia nou persones, mentre que enguany ja n’hi ha setze. Per altra banda, a la Gent Gran del Port hi havia tres persones, mentre que enguany n’hi ha vuit. En total, el nombre ha augmentat de 12 a 24, és a dir, el doble. Increment que confirma la bona acollida que han tengut les actives programacions que han anat organitzant durant el curs els Serveis Socials i la Creu Roja. Així mateix, Castañer manifesta que «amb la Creu Roja hem aconseguit doblar el nombre de participants en tan sols un any, i això és una molt bona notícia». Continua explicant que «segons l’activitat programada ha participat més o menys gent, però el més positiu és que han tengut un ampli ventall d’opcions on poder elegir».

Activitats

Com ja s’ha comentat, una de les novetats d’enguany ha estat la de realitzar sortides i visites. A fora de Sóller, la Gent Gran va fer una sortida fa unes setmanes a Cort, per veure el Betlem de l’Ajuntament de Palma. Ja dins la Vall, han estat nombroses les visites fetes. Els majors han acudit a la fàbrica de gelats Fet a Sóller, on pogueren conèixer el seu funcionament i se’ls acabà oferint un tast de diferents gelats. També han visitat enguany la Cooperativa de Sóller, on Aina Mora els guià i explicà les seves curiositats. La fàbrica d’embotits ‘La Luna’ també ha estat un dels punts on la Gent Gran ha acudit, on van conèixer la fàbrica i degustaren alguns dels seus exquisits productes. La Gent Gran també ha visitat enguany la Parròquia de Sant Bartomeu, on Josep A. Morell els va proporcionar sàvies explicacions. I durant el mes de juny els majors feren dues interessants visites a Raixa i a la Base Naval del Port de Sóller.

L’activitat física i la psicomotricitat han estat uns altres dels puntals d’enguany. Els organitzadors han oferit a la Gent Gran activitats físiques gratuïtes i guiades a Son Angelats una vegada al mes, «per tal que continuïn fent exercici de tant en tant», segons ha informat Castañer. Per altra banda, un dels tallers que més èxit ha tengut i que més demanaven els majors era el de trencar oliva. Els participants acudiren a la Cooperativa, on els prepararen un interessant curs en el qual van aprendre la tècnica i el procés de com preparar l’oliva trencada. «Crec que aquest ha estat el taller que més èxit ha tengut», ha explicat la regidora de Serveis Socials.

Finalment, la Gent Gran també ha interactuat amb els més joves del municipi, gràcies a l’organització de diverses activitats intergeneracionals que s’han duit a terme amb alumnes del Sant Vicenç de Paül i l’Institut Guillem Colom Casasnoves, als quals els majors han aportat els seus coneixements sobre diversos temes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.