Setmanari d'informació local - 139 anys

Les Jornades d'Estudis es tornaran fer l'any que ve degut al seu èxit

Els organitzadors de la III edició en destaquen la gran qualitat i varietat de les comunicacions

 Les III Jornades d’Estudis Locals de Sóller, celebrades el passat cap de setmana al Museu de la Mar tendran continuïtat anual mentre en mantengui l’actual ritme de participació, segons han manifestat els seus organitzadors que n’han destacat la qualitat i varietat de les ponències presentades enguany. Cal recordar que enguany han estat dedicades a l’erudit i escriptor solleric Antoni Vicens, finat el 2007. Per això, dissabte passat, durant l’acte d’inauguració, el batle i regidor de Cultura, Guillem Bernat, va lliurar a la família del professor Vicens un diploma de reconeixement i record de la seva tasca i personalitat.

 

Varietat de temes

 

Els organitzadors, Ajuntament i Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES), recorden que gràcies a les JEL, «en només tres anys el cos bibliogràfic de temàtica sollerica s’ha vist ja enriquit amb prop de 70 títols sobre estudis o dades inèdites referides a la Vall de Sóller» ja que totes les comunicacions han estat posteriorment publicades en un volum. En aquest sentit destaquen com a fet diferencial de les JEL de Sóller, que «durant els tres primers anys no s’ha baixat de 20 comunicacions i el nombre no ha fet més que pujar ja que enguany han estat 25. Es tracta d’un nombre sensiblement superior a allò que sòl ser habitual en aquest tipus de jornades locals. També n’han destacat la «varietat temàtica» ja que aquesta no es circumscriu a la Història o a les Ciències Socials, sinó que hi ha també una notable participació d’estudis sobre Medi Ambient, Natura i Patrimoni, entre d’altres.

Les II Jornades d’Estudis Locals van ser oficialment inaugurades amb una ponència del doctor Carles Constantino Mas que parlà de la grana tracció que ha presentat sempre la Vall de Sóller per als naturalistes passant revista a les principals expedicions i excursions científiques realitzades per estudiar aquesta contrada baix el punt de vista de la Història Natural.

Especialment interessants pels seus continguts varen ser també altres aportacions com per exemple sobre els riscs naturals a la Vall de Sóller (Joan i Quico Rosselló Geli); la revisió de la catalogació de camins de la Vall (presentada per Antoni Reynés i d’altres), o el resum de la història de l’església parroquial del Port de Sóller, ponència presentada per Josep A. Morell, per citar-ne només uns exemples. Tots ells es podran conèixer de forma més extensa en publicar-se el llibre de les III Jornades, ja durant el 2009.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.