El passat dissabte, emmarcat en la Setmana de la Ciència, va tenir lloc al Museu Balear de Ciències Naturals un taller per a famílies relacionat amb el món dels bolets. Amb el títol «Color, olor i sabor dels bolets», pares i nins conegueren d’una forma lúdica i divertida alguns dels bolets més comuns dels nostres boscos i la importància de la utilització dels sentits per a reconeixer-los. Van olorar, tastar, observar diferents bolets, alguns d’ells amb aromes agradables, d’altres amb olors putrefactes; van tastar bolets dolços i d’altres molt amargs; van observar formes i colors molt diversos... Finalment acabà el taller amb un degustació d’un carpaccio de Leccinum lepidum, un boletal comú als nostres boscos i, segons els organitzadors, d’una elevada qualitat gastronòmica. Realitzaren el taller Carolina Constantino Directora del Museu i Aina Martí educadora del mateix.
Les activitats de la Setmana de la Ciència venen subvencionades per la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern Balear. L’èxit de convocatòria va ser tan elevat que un gran grup de gent queda en llista d’espera per la qual cosa el museu no descarta repetir l’activitat més endavant.
La Jornada Micològica
El proper 22 de novembre tindrà lloc al museu la popular jornada micològica. L’entitat recorda que qualsevol persona que vulgui participar ho pot fer lliurament. Durant el matí es durà a terme el muntatge d’una exposició i es rebran els bolets que la gent hagi recol·lectat pel seu compte. També hi haurà show-demostració del cuiner solleric Antoni Pinya sobre neteja i preparació culinària de diferents bolets que té com a finalitat d’evitar al màxim la pèrdua de qualitat de les espècies a l’hora de cuinar-es.
El capvespre hi haurà dues xerrades: «Bolets foranis», a càrrec de Guillem Mir i «Bolets eròtics, afrodisíacs i místics», a càrrec de Pep Ll. Siquier.