Setmanari d'informació local - 138 anys

Avistament 1978, seleccionat al Festival de Màlaga

El curt rebé el primer premi al Mallorca Film Comission Confinats

El director solleric Guillem Miró preparà el curtmetratge al mes de juliol de 2020.

El curtmetratge Avistament 1978 del jove director solleric Guillem Miró forma part de la selecció oficial de curtmetratges del Festival de Màlaga. La projecció tendrà lloc a la sala del cinema Albéniz de la comunitat malaguenya aquest diumenge horabaixa i forma part d’un grup de vint filmacions que aspiren a endur-se’n el premi. Miró assegura que «el fet d’haver estat seleccionat ja és un premi per a nosaltres».


El curt, segons explica el propi Miró, «fa un paral·lelisme en toc humorístic entre els albiraments succeïts el 1978 a Sóller i la misteriosa aparició de persones a Google Earth». Tot comença quan un mallorquí, que està confinat a la seva casa de Barcelona, enyora el seu poble i per això visita GoogleMaps. A partir d’aquí descobreix alguns fets paranormals que els relaciona amb uns esdeveniments que tengueren lloc fa 40 anys a Sóller. El «fals documental és una paròdia d’aquests successos», explica Miró.


Avistament 1978 ja ha obtingut diversos premis, com el primer lloc al Mallorca Film Comission Confinats. El documental fou premiat també a l’Art jove 2020, va obtenir un premi especial del jurat al festival La Mirada Tabú de Saragossa i fou premi al millor muntatge al festival NOX d’Uruguai.


El Festival de Màlaga se celebra entre el 3 i el 13 d’aquest mes i és la seva 24ena edició. El certamen, per aquells interessats, es pot seguir també a través de les xarxes socials del Festival de Màlaga.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.