Setmanari d'informació local - 138 anys

Carla Lorente i Martina Colom, Valentes Dones Infantils 2022

Expliquen que els feu «molta il·lusió» ser elegides per representar les germanes Casasnovas

D’esquerra a dreta, Carla Lorente (7 anys) i Martina Colom (8 anys) van al col·legi Sant Vicenç de Paül. | Aina Borràs

Carla Lorente Rodríguez i Martina Colom March, dues jovenetes de 7 i 8 anys, seran les encarregades d’encarnar les Valentes Dones infantils de les Fires i Festes d’enguany.
Les dues nines s’han mostrat molt «il·lusionades» en haver estat escollides per representar la versió infantil de les germanes Francisca i Catalina Casasnovas. Carla i Martina estudien segon i tercer de primària al mateix col·legi, a Sant Vicenç de Paül de Sóller i també comparteixen barri, ja que viuen les dues al carrer de sa Mar. De fet, les seves mares expliquen que foren companyes de balconada durant el confinament del 2020. Les dues són bones estudiants i fan un bon grapat d’activitats extraescolars.

Carla Lorente Rodríguez
Carla Lorente va a classes d’Anglès, a Catequesi, a llenguatge musical, i també fa classes particulars de piano, que és la seva activitat preferida. La seva mare, Laura Rodríguez, la descriu com una nina xerradora, trenquil·la i obedient. Val a dir que fa ja uns quants anys que la seva família col·labora amb Foment de Cultura de la Dona, que és l’entitat encarregada d’elegir les Valentes Dones Infantils. La petita és la primera de la seva família que encarnarà un personatge històric, ja que la seva germana gran, Laura Lorente, no va poder ser-ho per mor de la pandèmia. La seva mare, ja s’ha posat en marxa per cosir la roba, ja que, en el seu cas, serà ella qui li farà bona part del vestit.

Martina Colom March
Martina Colom, per la seva banda, va a classes de ball de bot, a pintura, a anglès, a bàsquet i als escoltes. Colom diu que li agrada molt anar a bàsquet i a pintura. És una nina tímida, divertida i molt bona nina, explica la seva mare, Teresa March. La seva família és de tradició firaire, ja que el seu pare féu de fill del Rei Moro, la seva mare fou Valenta Dona l’any 2003, i el seu germà Bandoler. Martina té ja algunes peces de roba que podrà aprofitar, però també s’haurà de cosir una part del vestit. Serà la seva padrina materna qui s’encarregarà d’aquesta tasca tan especial.

Personatges Infantils
La resta de personatges infantils també ja han estat elegits. El virrei de Rocafull serà Raúl Balduque; el capità Angelats, Pau Leo Rullán; el Sergent Soler, Pau Marquès; el batle, Pau Díaz; el capellà, Carlos Manuel Far; el bandoler, Miquel Pérez, i el frare, Toni Roig. Els infants que representaran els membres de l’Ajuntament antic seran: Marc Gerpe; Albert Alcover; Toni Capó; Gerard Noguera; Biel Quiñonero; Dani Gomila; Marc Gomila.
Quant a la presentació oficial, l’Ajuntament encara no ha fixat data per a l’acte que es fa habitualment a la Sala Magna de l’Ajuntament amb representació de tots els col·lectius que participen en el Firó: moros, cristians, pageses i pagesos. Per ser Valenta Dona infantil cal apuntar-se amb suficient antelació per parelles o de manera individual. Enguany, Foment de Cultura de la Dona ha elegit enguany a dues jovenetes de diferent edat.
El motiu és que per mor de la pandèmia, les Valentes Dones Infantils de l’any 2020, no pogueren ser investides i ho foren el 2021 deixant així una generació sense cobrir. Per això, Martina Colom que per edat hauria d’haver sortit elegida l’any passat, ho serà enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.