Setmanari d'informació local - 138 anys

«Vull potenciar el talent dels joves»

El nou director encara aquesta nova etapa amb molta il·lusió després d’agafar el relleu de Moldovan.

Joventuts Musicals de Sóller continua potenciant musicalment el municipi. En aquesta ocasió, l’associació ha nomenat el seu nou director, qui ha entrat al càrrec amb molta il·lusió per continuar formant nous joves talents a Sóller. L’experimentat músic i docent Héctor Bujosa Rodríguez (Palma, 1981), fou nomenat al concert de Santa Cecília organitzat per Joventuts Musicals de Sóller el passat mes de novembre com el nou director de l’associació musical sollerica.

-Quan vareu començar amb la música? I per què i a on vareu començar?
-Vaig començar a l’edat de sis anys als cors del Teatre Principal. Les meves primeres lliçons de cant varen ser de la mà de Sylvia Corbacho. Arran de participar en les òperes líriques del mestre Guiscafré vaig conèixer l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i es va despertar el meu interès pel violí. Vaig iniciar-me al violí de la mà de Barbara Walus, mestra de l’Orquestra Simfònica, i anys més tard vaig cursar les dues carreres musicals de violí i veu al Conservatori Superior de les Illes Balears.

-Què és el que més us agrada de la música? I el que menys?
-L’art com a forma d’expressió. Compartir, conèixer, aprendre i les experiències de vida que duu la música que tant enriqueixen. No hi ha res que no m’agradi de la música.

- Us han nomenat director de Joventuts Musicals de Sóller, com ho encarau?
-La veritat és que va ser curiosa la manera de proposar-m’ho.
Estava assegut a l’orquestra com a músic, quan una corista s’acostà i m’ho va suggerir. Es tractava de Maribel, membre de la junta. Confesso que em va fer molta il·lusió per l’afecte que tinc a Sóller i els seus músics.

-Ens podeu explicar, per a la gent que no ho sàpiga, què és Joventuts Musicals de Sóller?
-És un moviment multicultural format per una xarxa que ofereix activitats múltiples. És una associació local que depèn de Joventuts Musicals d’Espanya.

-A qui heu agafat el relleu?
-He agafat el relleu com a director de Joventuts Musicals de Sóller a Valentin Moldovan, gran pianista i compositor.

-Creis que ha fet bona feina durant els darrers anys?
-Ha fet sempre una feina brillant. Només espero continuar la seva feina dedicant-li la mateixa passió i esforç que ell ho ha fet.

-Creis que hi ha potencial musical als joves sollerics? Hi ha nous talents?
-Sóller ha estat sempre un col·lectiu molt inquiet en l’àmbit cultural, i en la música no ha estat diferent. Generacionalment sempre hi ha joves talents. Recentment, dos d’ells van participar en el Concert de Santa Cecília organitzat per Joventuts Musicals de Sóller. Elisa Ricart Varon, de vuit anys, i Roger Fornaguera, d’onze anys, foren els joves protagonistes del concert celebrat fa unes setmanes a la Parròquia de Sant Bartomeu. Aquest darrer, Roger Fornaguera, fou el guanyador del Premi Final de Grau al Conservatori Professional de Palma de Mallorca.

-Què significa per a vos ser director de l’associació?
-Per a mi significa continuar amb la feina que porto fent durant molts anys a l’Escola de Música de Sóller. Vull formar i potenciar al màxim el talent dels joves músics sollerics.

-Quins altres objectius teniu com a nou director de Joventuts Musicals de Sóller?
-Un dels meus objectius és reprendre el concurs que s’ha celebrat durant molts anys al municipi de Sóller i que, per culpa de la pandèmia que hem patit, es va haver de deixar de fer. També vull fer cursos formatius per a joves músics. I, a més, també vull oferir un cicle de concerts de mestres locals, tal com portem fent des de fa ja diverses temporades.

-Com veis l’actualitat musical, i cultural en general, a Sóller?
-L’actualitat musical a Sóller la veig molt activa, per sort. Hi ha grans músics locals, o altres de fora que viuen al nostre municipi, com per exemple Barry Sargent, que ofereixen concerts d’alta qualitat. També s’ofereixen cicles de concerts molt interessants de músics i agrupacions estrangeres que ajuden a enriquir el nostre municipi musicalment parlant.

-Musicalment, en què creis que s’ha millorat més durant els darrers anys a Sóller?
-Crec que un dels avenços més importants, i que per desgràcia pareix que tardarà molts anys a fer-se realitat, és la restauració del Teatre Defensora. Per a tota la cultura sollerica seria un punt neuràlgic molt rellevant que afavoriria a l’organització d’una gran quantitat de concerts i altres actes culturals en un teatre amb les condicions òptimes necessàries.

-Creis que es podrien organitzar més concerts i actes culturals?
-Clar que ho crec. De fet, ho crec fermament.

-Quin serà el pròxim concert que celebrareu?
-Com ja vam fer el curs anterior, oferirem un concert el dia 11 de febrer a les Escolàpies. Els protagonistes seran alumnes de violí, els quals seran acompanyats per Suzanne Bradbury. A més, també hi participarà una nova agrupació de cambra formada, entre altres, per joves talents de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.