Setmanari d'informació local - 138 anys

Museu de Ciències i Jardí Botànic units per MUCBO

Presentat el nou acrònim que culmina el procés de reunificació

La Fundació Jardí Botànic de Sóller-Museu Balear de Ciències Naturals va presentar dimecres la seva nova imatge i marca corporatives, MUCBO, que culmina la fusió de les dues entitats iniciada ara fa tres anys. El gerent de la fundació, Daniel Gallego, va explicar que «la creació d’una nova marca i imatge que inclou tant el museu com el jardí botànic culmina un procés de tres anys de molta feina». Seguint l’exemple d’altres museus i centres culturals i científics de tot el món, la creació d’aquesta marca que identifica ambdues entitats en un sol nom, donarà visibilitat a tant al Museu com Jardí Botànic i facilitarà la tasca de comunicació.


L’acrònim MUCBO està format per les inicials de les paraules ‘Museu’, ‘Ciències’ i ‘Botànic’ i està complementat per icones que representen el món vegetal, la ciència de la vida i la Vall de Sóller. L’anagrama ha estat realitzat per dos dissenyadors autònoms vinculats a una coneguda multinacional espanyola de disseny.


Segons Gallego, «un dels objectius és també unificar les pàgines web i els perfils de xarxes socials de les dues seccions de la Fundació, fins ara separades, i que des de la seva fusió publicaven pràcticament els mateixos continguts per duplicat». El responsable de MUCBO també va explicar que «seguint amb el nostre esforç per oferir experiències enriquidores», també es començaran a renovar aviat continguts del museu, començant per una nova exposició temporal que ocuparà la planta baixa, ja que l’actual exposició es va inaugurar fa trenta anys i els seus continguts no estan actualitzats. També informà que està prevista l’ampliació de tota zona expositiva i la renovació completa del discurs museístic. Una de les actuals sales de col·leccions es traslladarà al soterrani, després de la seva reforma, i també servirà per ampliar l’espai expositiu, en el que hi haurà una forta aposta pels diorames.


A la part del Jardí Botànic també està prevista la museïtzació d’un espai i traslladar el banc de germoplasma perquè els visitants puguin veure les tasques que s’hi duen a terme.

Nou accés
Finalment, el MUCBO també preveu aviat habilitar un nou accés al Jardí Botànic i al Museu a la part baixa de la finca que surt al carrer Capità Angelats per tal de facilitar l’accés dels visitants a peu, des del centre de Sóller. «El que volem és tornar a reconnectar la finca amb el poble, ja que ara l’únic accés possible és la carretera el que suposa un perill pels que volen venir a peu a causa de l’intens trànsit que hi ha».


A la roda de premsa, a més del personal del Museu i del Jardí, també hi assistiren la presidenta de la Fundació, Immaculada Férriz, el regidor Sebastià Aguiló i una representació de la Societat d’Amics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.