Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila recupera el Consell Municipal de Cultura

La darrera convocatòria data del 2016, amb Jaume Servera a la batlia

56145
SOLLER - Unes 15 entitats culturals informen l’Ajuntament de la seva voluntat de federar-se. Un dels objectius serà col·laborar i donar-se suport. La reunió entre les entitats i l’Ajuntament se celebrà el dimarts a la Sala Magna. | P.G.

L’Ajuntament de Sóller ha decidit recuperar el Consell Municipal de Cultura. La regidora de l’àrea, Antònia Frau, ha convocat per al pròxim dimarts a les entitats culturals del municipi perquè participin en aquesta reunió. Concretament, serà la sala de dalt del Casal Jove la que acollirà des de les 19 hores la citada convocatòria del Consell Municipal de Cultura, que a més abastarà temes de Patrimoni i Festes.

En aquesta reunió es parla, generalment, de l’actualitat cultural del municipi, enfocada en gran part al tema de les instal·lacions, on els presents seran informats del seu estat i podran demanar també els dubtes que els vagin sorgint.

Cal destacar que la figura del Consell Municipal de Cultura és una figura que havia desaparegut durant els darrers anys a la Vall. De fet, la darrera convocatòria d’aquesta mena de trobades data de l’any 2016, quan Jaume Servera, de Més per Sóller, era batle del municipi. Des d’aquell moment es deixaren de celebrar aquestes reunions amb les quals els assistents podien informar-se de tot el panorama cultural del municipi, a part de fer un seguit de qüestions als encarregats.

La idea de tornar a posar en marxa el Consell Municipal de Cultura sorgeix, en part, per una moció presentada pel partit Més per Sóller, amb Laura Celià al capdavant. Segons ha informat Antònia Frau aquesta setmana, «arran d’aquesta moció presentada per Més, vaig pensar que seria una bona opció recuperar aquestes trobades amb les entitats culturals per tal que hi hagi més comunicació entre nosaltres». Però a part, la regidora de Cultura ha volgut remarcar que «tot i que no tengués aquest nom, fa uns mesos ja vaig convocar una Assemblea amb totes les agrupacions culturals del municipi per parlar també de tota l’actualitat, que ve a ser el mateix que farem en aquestes trobades del Consell Municipal».

Els temes principals de la reunió seran, per descomptat, els estats del Defensora i les Escolàpies. A part, es coordinaran les futures actuacions de les agrupacions de la Vall emprant l’eina ‘Google Calendar’. Després arribarà el torn de preguntes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.