Setmanari d'informació local - 139 anys

El nombre d’usuaris a la biblioteca creix més d’un 12%

Els contacontes fou l’activitat amb més assistència de públic el 2023

La biblioteca municipal fidelitzà i fins i tot incrementà el nombre d’usuaris durant el 2023. Si la tendència durant el 2022 ja era a l’alça, l’any passat s’arribà a un total de 12.545 usuaris, un 12,65% més que l’any anterior. D’aquest total, 9.806 són usuaris de les instal·lacions i 2.739 d’assistents a les vuitanta activitats que es programaren l’any passat. Mentre que durant el 2022 tengueren 11.136 usuaris. Així ho demostra el balanç anual sobre la presència de públic i usuaris a la Biblioteca Guillem Colom Casasnovas, en el qual destaca per sobre de tots els actes programats els contacontes, amb 1.068 usuaris anuals. La segona activitat, molt per davall d’aquesta són les visites guiades, les quals comptaren amb 764 assistents.

D’altra banda, la població infantil, amb 1.439 infants, és la que més ha assistit a les propostes programades pel centre. Li segueixen els adults (1.216) i amb una gran diferència respecte dels altres dos, el sector juvenil (84) que comprèn les edats entre els 13 als 18 anys. En canvi, qui més utilitza les instal·lacions, sigui pel servei de préstec o per ús de la sala de lectura són els adults amb 6.131 visites durant tot l’any.

Aquest increment d’usuaris es deu en gran part a l’ampliació horària que es posà en marxa ja durant el 2022, la qual ha facilitat l’accés als estudiants durant els migdies, explicaren les bibliotecàries. Per això, la sala d’estudi ha augmentat significativament els alumnes que aprofiten les instal·lacions per preparar-se els exàmens de secundària; batxillerat i els estudis superiors.

Si més no, les obres a les Escolàpies, a les quals està condicionat l’edifici, ha modificat la gestió i programació d’algunes activitats relacionades amb les escoles. Per això, les bibliotecàries iniciaren el projecte «Bibliopati», una iniciativa que té per objectiu fomentar la lectura entre els nins i joves i que es du a terme directament als centres educatius de la Vall i que segons les organitzadores «ha tengut molt bona acollida».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.