Setmanari d'informació local - 138 anys

El Defensora se salva del ‘premi’ d’ARCA a la destrucció patrimonial

L’entitat reconeix a Josep Lluís Gradaille el seu impuls al Jardí Botànic

57639
El teatro Defensora de Sóller queda en ruinas al derrumbarse su tejado. La caída de una pared en mal estado provoca el colapso del edificio, que llevaba años de problemática reforma. El suceso crea mucha alarma y el alcalde se compromete a reedificarlo sin tener aún la valoración de los daños. | Lluc Garcia

L’esbucament de la coberta del teatre Defensora, un fet ocorregut el setembre de 2023 que l’entitat conservacionista ARCA havia proposat enguany com a finalista dels seus ‘premis’ a la Destrucció del Patrimoni, s’ha quedat finalment sense rebre aquesta distinció negativa.

ARCA havia anunciat els finalistes d’aquestes distincions negatives entre les quals figurava «l’esbucament del Defensora, un teatre amb gran valor històric i patrimonial de Sóller» i recordava que «durant tres legislatures hem insistit en la seva vàlua, però s’ha estat deixant passar el temps i l’esbucament ha estat la conseqüència dels nombrosos desencerts d’una gestió poc respectuosa». Finalment el ‘premi’ a la mala gestió cultural es va atorgar a la terrassa del museu del Baluard, per ser «un projecte invasiu sense gens de respecte pel patrimoni».

Durant la gala dels premis, celebrada dimecres vespre, ARCA lliurà també els premis a la conservació del patrimoni, que van recaure en les millores al palau de Can Vivot, en la lluita contra les pintades vandàliques impulsada pel col·legi Sant Francesc de Palma, i en la recuperació del frontó de Sineu així com un reconeixement a Josep Lluís Gradaille com a impulsor del Jardí Botànic de Sóller.

En la menció especial envers Josep Ll. Gradaille, en la categoria de protecció del patrimoni, ARCA destacà la seva «voluntat, constància, perseverança i passió per la creació del Jardí Botànic de Sóller», recordant que va ser primer director del projecte, iniciat l’any 1985 i obert al públic el 1992. Durant l’acte de lliurament, Gradaille valorà el suport al projecte de moltes persones i entitats i elogià la feina de Magdalena Vicens com a conservadora del jardí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.