Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 600 alumnes de la Vall participen en la Jornada Solidària de Tòfol Castanyer

Els estudiants han visualitzat un documental, han escoltat la xerrada de Castanyer i han fet diferents tallers

El C.P. Victòria acull avui durant tot el dia la Jornada Solidària organitzada per l'atleta mundialment reconegut Tòfol Castanyer. Així doncs, el matí ha arribat el torn dels joves del municipi. En total, més de 600 alumnes de totes les escoles de la Vall (Sóller, Port i Fornalutx) han acudit durant el matí al Victòria per participar en aquesta exitosa jornada. Castanyer ha organitzat un total de quatre sessions per les quals han anat passant una allau d'estudiants del municipi.

Cal recordar que Castanyer viatjà a l'Índia el passat mes de gener. Per primera vegada, tot i que participà en una cursa, aquesta fou el motiu menys important de la seva estada a l'Índia durant set dies. Concretament, els principals motius del seu viatge foren conèixer el jove que apadrinà amb la seva dona fa més de vint anys, anomenat Akbarbasha; i conèixer el funcionament de la Fundació Vicente Ferrer i, en general, el de la societat d'una zona tan rural com és la d'Anantapur.

Així, la Jornada Solidària d'avui al matí dirigida als joves de Sóller ha tengut diverses parts. En primer lloc, el primer que s'ha fet quan els alumnes arribaven era posar-li un 'bindi' a la cara, que és el senyal de benvinguda que donen a l'Índia quan algú entra en una casa o un lloc on hagi estat convidat. Seguidament, els participants s'han dirigit al teatre del Victòria per visualitzar el documental que es gravà durant l'experiència de Castanyer a l'Índia, a la qual ha seguit una xerrada oferida pel protagonista. El corredor ha volgut transmetre amb la seva xerrada i amb la jornada en general la importància dels actes solidaris, tant al món com al mateix municipi. Castanyer ha volgut despertar en els estudiants un esperit solidari. Segons l'atleta, una petita acció individual nostra pot suposar un guany social important en altres bandes. Finalitzada la xerrada, els alumnes s'han dirigit al pati del Victòria, on la Fundació Vicente Ferrer ha muntat diversos tallers per als infants. Per exemple, un d'ells ha estat el de plasmar en banderes tibetanes un missatge amb el qual descriurien el documental i la xerrada de Castanyer. Després, aquestes banderes eren penjades al mateix pati.

Per altra banda, avui capvespre arribarà el torn dels adults. Des de les 20.30 hores, se celebrarà la Jornada Solidària on s'oferiran el documental; la xerrada; un concert d'Ànima Acústica i pintxos solidaris fets per Sóller Solidari i els beneficis dels quals aniran destinats a Acció Social Sóller. Una jornada destinada a la solidaritat que segur ajuda a conscienciar tant als joves com als adults de la Vall.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.