Setmanari d'informació local - 139 anys

Les Valentes Dones reben el premi Jaume II del Consell

El guardó reconeix persones i entitats que fan labors a favor de Mallorca

El Consell de Mallorca ha anunciat aquesta setmana que entregarà el premi Jaume II a la figura de les Valentes Dones de Sóller. La institució atorga cada any aquests guardons a persones o entitats amb l’objectiu de reconèixer la seva labor a favor de Mallorca. D’aquesta manera, l’important paper que desenvolupen cada mes de maig les Valentes Dones, i amb la rellevant tasca que dugueren a terme l’any 1561 i que tanta repercussió ha tengut en la història de Sóller i Mallorca, han provocat que el Consell es decanti finalment per entregar el citat premi al paper representat enguany per les germanes Marta i Eva Seguí.

El mes passat es va iniciar, com cada any, un procés participatiu obert a tota la ciutadania per a la selecció posterior. L’elecció dels guanyadors s’ha pres en la Junta de portaveus, amb els grups polítics, per ser elevada en el pròxim Ple del Consell del dijous 13 de juny.

La institució, per justificar la seva elecció, remarca de les Valentes Dones que «des de 1854, Sóller recorda el fet històric de la victòria dels sollerics davant els turcs que intentaren envair la Vall». El Consell continua destacant que «i dins aquesta victòria, varen tenir un paper molt important Ses Valentes Dones, dues al·lotes que ajudaren a guanyar a l’enemic». La institució conclou explicant que «cada any Sóller reconeix el paper decisiu amb una solemne festa i una investidura de dues dones diferents cada any».

El Consell de Mallorca realitzarà l’acte institucional de lliurament dels Premis, Honors i Distincions el pròxim dijous dia 12 de setembre, coincidint amb la Diada de Mallorca. L’esdeveniment es durà a terme en el Teatre Principal de Palma. La finalitat d’aquests guardons és reconèixer el treball duit a terme per les persones o entitats en favor de Mallorca i els seus ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.