Estel Nou, juntament amb altres 26 entitats que es dediquen al tercer sector d'acció social, va signar un protocol amb el Govern que permetrà millores sociolaborals als professionals de les entitats concertades d'atenció a la discapacitat. Per part de Sóller, Tomàs Arbona acudí a la firma del conveni que preveu un increment lineal d’un màxim de 2.000 euros bruts anual per als anys 2025, 2026 i 2027, respectivament.
També s’acorda consolidar una pujada única en el preu de les places o sessions dels serveis socials especialitzats en persones amb discapacitat i persones amb diagnòstic de salut mental concertats amb la Conselleria de Famílies i Afers Socials, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i el Consell Insular d’Eivissa. L’increment previst és d’un 7,58 % el 2025 respecte als preus de 2024, d’un 3,89 % el gener del 2026 respecte a l’any anterior i d’un 3,74 % per al 2027.
Les millores també afectaran els serveis sociolaborals d’orientació professional especialitzats en persones amb discapacitat i diagnòstic de salut mental concertats amb el SOIB, amb una pujada lineal del 7,58 % que s’aplicarà a partir del mes de març de 2025 per al concert dels serveis d’orientació laboral especialitzats en persones amb discapacitat i diagnòstic de salut mental, i un 20,52 % en el cas de l’illa d’Eivissa. L’increment per aquests serveis previst per al 2026 serà d’un 3,89 % sobre els serveis concertats i d’un 2,82 % en el cas d’Eivissa.
Val a dir que les 27 entitats del tercer sector d’acció social que formen part de FoQua i UNAC, les dues úniques patronals autonòmiques del sector de la discapacitat, tenen el 71 % de les places concertades per les diferents administracions. Es tracta de més de 9.000 places de serveis socials i més de 160.000 sessions d’atenció primerenca per als més petits. «Aquestes dades ens permeten entendre l’abast i la importància per a les Illes Balears de l’acord que avui subscrivim», afirmà la presidenta, Margalida Prohens.