Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Assemblea de Docents i l’ STEI valoren de manera positiva la derogació del TIL

886
L’Assemblea de Docents i l’ STEI valoren de manera positiva la derogació del TIL. | Arxiu

L’Assemblea de Docents i l’STEI ha valorat de manera «molt positiva» les primeres mesures del nou Govern, com la derogació del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) i la Llei de símbols, «dos dels punts de conflicte més agressius en contra del sector educatiu de la passada legislatura».

Iñaki Aicart, de l’Assemblea de Docents, ha assegurat que la derogació és una pas endavant en la solució del conflicte educatiu que apunta en una direcció correcta. Ha destacat que les qüestions de les plantilles i la LOMQE encara es troben obertes però que esperen que en breu es donin les passes adequades per a la seva solució.

L’STEI, per part seva, dóna la benvinguda al nou Govern de les Illes Balears, presidit per Francina Armengol, i reclama diàleg i negociació entre la nova Administració i les organitzacions i entitats de la societat civil, alhora que reclama el reconeixement dels sindicats com a interlocutors i agents actius en tot procés de negociació com a representants de la classe treballadora.

L’STEI reitera, una vegada més, la seva disponibilitat al diàleg i a la negociació en l’àmbit educatiu, que durant la passada legislatura va viure una situació de conflicte i de confrontació tan gran que encara es manté la convocatòria de la vaga indefinida des del mes de setembre de 2013. Per aquest motiu, des del sindicat reclamen l’obertura d’un procés de negociació per part de la Conselleria d’Educació i del nou Govern que pugui dur la normalitat al sector educatiu de les Illes Balears, amb mesures efectives per paralitzar la LOMQE, entre moltes altres.

Segons el sindicat, el nou Govern del canvi «haurà de fer polítiques socials, laborals, educatives i econòmiques de progrés; que no formin part de les receptes neoliberals i austericides que han empobrit tanta gent al llarg dels darrers anys».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.