Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Assemblea de Docents mostra «decepció i preocupació» per les mesures anunciades per aturar la LOMQE

928
L'Assemblea de Docents mostra «decepció i preocupació» per les mesures anunciades per aturar la LOMQE. | Arxiu

L'Assemblea de Docents mostra la seva «decepció i preocupació» per les mesures anunciades per la Conselleria d’Educació en relació a la LOMQE. En aquest sentit, han considerat que el Govern té una «manca d'instruccions» i «nul·les mesures» per aturar la nova normativa en els centres.

L’assemblea ha assegurat que la decisió de l’Executiu no es tradueix en «cap mesura legal o normativa». Els docents recorden que es podria fer ús del decret llei per derogar la normativa i reclama «mesures pràctiques» al nou Executiu.

«En diferents ocasions hem apuntat en públic sobre la necessitat de resoldre aquest assumpte per la via del decret llei. Aquest instrument legislatiu és, òbviament, legal i s'ajusta plenament a la declaració institucional de rebuig feta pública en el Consell de Govern d'ara fa una setmana, a la qual fa referència l'acord», assegura l’Assemblea

«Ens trobam en una situació d'emergència per la millora de la qualitat del nostre sistema educatiu, una situació d'emergència que està afectant i afectarà l'educació dels nostres joves a partir del mes de setembre», assegura l’Assemblea, que demana «reflexió» al Govern.

«Demanam que es compleixin les promeses electorals prenent mesures valentes que no estiguin hipotecades per un fals possibilisme que ens aboca a un curs 2015-16 que torna a ser anormal i caòtic», asseguren els docents.

Escoltar els docents
La UOB, per part seva, ha denunciat que el Govern «no escolta els docents». El sindicat considera que, davant la renúncia a derogar els currículums de la LOMQE abans de l’inici de curs, el conseller Martí March, «imposa la llei educativa del PP per afavorir els interessos espuris de l'Associació de Directors de Secundària, Adesma, i d'UGT».

El sindicat també reclama aturar els currículums via decret llei i assegura que «cal aturar ara mateix una llei que ja ha ocasionat la pèrdua de llocs de treball als centres concertats, i que pot tenir els mateixos efectes desastrosos a l'ensenyament públic, per no parlar dels perjudicis pedagògics que ja han estat prou assenyalats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.