Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana que els beneficis de l’ecotaxa siguin per millorar el medi ambient i no per al sector turístic

953
Platja de son Real (Mallorca).

L’impost turístic ha estat un dels temes protagonistes de la passada campanya electoral i també dels primers dies de govern del nou executiu. Tot i la intenció del nou Govern d’impulsar aquest impost, encara falta per concretar molts detalls, com per exemple com s’aplicarà. El grup ecologista GOB ha volgut entrar en el debat i demana a les institucions que els guanys resultants d’aquesta taxa es destinin íntegrament a inversions ambientals i no a millorar el sector turístic ni les seves infraestructures.

«Consideram que s'ha de tractar necessàriament d'un ecoimpost finalista destinat exclusivament a millorar el medi ambient i la pressió sobre els recursos naturals derivada de l'activitat turística» han manifestat els ecologistes. Expliquen que no es pot pretendre finançar amb els doblers de l'ecotaxa tot tipus de projectes (infraestructures vàries, esportives, zones verdes…), sinó que únicament s'ha de destinar a inversions ambientals.

L'Ajuntament de Palma també es pronuncia sobre la taxa turística i manifesta que reclamarà part dels futurs ingressos de l'impost

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge de Palma, Antoni Noguera, ha demanat una reunió amb la Conselleria de Turisme per tractar el tema de l'ecotaxa, ja que, si el Govern decideix aplicar-la, ha assegurat que l'Ajuntament demanarà un percentatge de la part de la taxa que es recapti a la ciutat per destinar-lo a millorar el patrimoni i els productes turístics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.