Setmanari d'informació local - 138 anys

L’ecotaxa arriba al Parlament sense acord entre el Govern i Podem

1804
Moment de la reunió d'aquest dilluns entre el Govern i diputats de Podem. | Podem Illes Balears

Passades les onze de la nit d’aquest dilluns acabava sense acord la reunió de més de cinc hores entre el Govern i Podem sobre l’aplicació de la taxa turística.
Les desavinences; una vegada més, degudes a la territorialització de l’impost (el repartiment dels fons recaptats segons la petjada humana que pateix cada una de les illes) que exigeix Podem.
Pel diputat de Podem, Aitor Morràs, ha estat una «negociació dura per salvar una ecotaxa que valgui la pena la idea d'aquest concepte; que sigui realment eco».
A la sortida de la reunió, el mateix Morràs, afirmava que la postura de Podem «no és una amenaça», sinó que és la manera que «tenim d’entendre com ha de ser el fet de tenir un impost eco de veritat que ha de servir per mitigar el mal que pateix el medi ambient de les nostres illes com a conseqüència del turisme».
Així doncs, l’impost arriba aquest dimarts al debat del Parlament sense la garantia de ser aprovat. El Consell Ciutadà de Podem deixa en mans dels seus diputats la decisió de votar a favor o no de les esmenes a la totalitat presentades pel PP i Ciutadans a l’aplicació de la taxa. Tot i això els «recomana» l’abstenció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.