Setmanari d'informació local - 138 anys

Derogada la Llei de protecció a la maternitat del Govern Bauzá

2790
En el torn de defensa de la llei, la diputada del PP, Sandra Fernández, ha censurat que el Govern de Francina Armengol apliqui «allò que tant critiquen» i ha afegit que la «superioritat moral» que creuen tenir «és més pròpia dels règims totalitaris que de les democràcies». | Parlament IB

El Parlament ha derogat aquest dimarts -amb els vots en contra del PP, El PI i C's (24) i a favor de PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca (34)- la Llei 9/2014 de protecció a la maternitat aprovada en l'anterior legislatura pel Govern de José Ramón Bauzá.

Arguments en contra de la Llei 9/2014 de protecció a la maternitat

En contra d'aquesta normativa han intervingut Marta Maicas (Podem), Margalida Capellà (MÉS per Mallorca), Josep Castells (MÉS per Menorca) i Conxa Obrador (PSIB). Obrador ha afirmat que aquesta llei «era fum tòxic i verinós per als ciutadans» i que «no suposa una sola millora constitucional per a les dones embarassades».

Castells, d'altra banda, ha censurat que la normativa «no feia ni un sol esment a les obligacions del pare» i que, a més, «no feia front als problemes de les mares joves». Segons Castells, la normativa «és decorativa, ornamental i intrascendental».

En un sentit similar, Capellà ha assenyalat que és «innecessària, falsa, buida i paternalista» i Maicas que, a més, «minoritzava el dret a la informació a les mares».

Arguments a favor

En el torn de defensa de la llei, la diputada del PP, Sandra Fernández, ha censurat que el Govern de Francina Armengol apliqui «allò que tant critiquen» i ha afegit que la «superioritat moral» que creuen tenir «és més pròpia dels règims totalitaris que de les democràcies».

Els grups del PI i Ciutadans també s'han posicionat en contra de la derogació i han lamentat la «falta de consens».

El Foro de Família

El Foro de Familia de les Balears (FFB) ha destacat que la derogació de la llei de protecció a la maternitat de José Ramón Bauzá és un «desnonament jurídic» de les mares i ha assenyalat que la protecció a la maternitat i a la família no és simplement un mandat constitucional, ni una obligació democràtica, sinó que «és una obligació natural i consubstancial a qualsevol govern, sigui quin sigui el règim polític d'aquest».

En aquest sentit, el FFB destaca que amb la derogació de la Llei de Protecció de la Maternitat «el Parlament està contribuint a instaurar estructures discriminatòries cap a la dona». Segons el FFB , «tota discriminació real cap a la dona no ho és tant per la seva condició de dona, com per la seva condició de mare o de potencial maternitat». L'organització ha afegit que «s'està instaurant una perillosa concepció social i política que tracta de violentar el desig natural de milers de dones a ser mares, reduint els legítims drets de les dones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.