Setmanari d'informació local - 138 anys

Biel Barceló compareixerà dimarts en el Parlament, a petició del Pi, per a parlar dels «reiterats incompliments» en matèria de turisme

4962
Biel Barceló compareixerà dimarts en el Parlament, a petició del Pi, per a parlar dels «reiterats incompliments» en matèria de turisme. | Arxiu

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, compareixerà en el pròxim ple del Parlament a petició de Proposta per els Illes (Pi), que va reclamar les seues explicacions davant els «reiterats incompliments legals» del seu departament quant al lloguer turístic i amb l'objectiu de posar un sostre per a regular les empreses de lloguer.

La formació recorda que es tracta de dues iniciatives que van ser aprovades respectivament amb el suport dels partits signataris de l'actual pacte de governabilitat. De fet, el 17 de febrer la Cambra balear, amb el suport dels partits del Govern, aprovava en el ple regular dins d'un marc legal el lloguer turístic en un termini de màxim tres mesos.

A més, la iniciativa contemplava, entre altres punts, treballar per a millorar la connexió aèria durant la temporada baixa amb l'objectiu de garantir connexions atractives amb els comprats emissors o regular l'oferta hotelera del 'tot inclòs' abans que acabi 2016, vetllant per la fixació d'uns paràmetres de qualitat.

És per això que, per mandat legal, el 17 de maig d'enguany, com a màxim, havia de regular-se el lloguer turístic, assevera el PI, que va reclamar per açò la compareixença del conseller, la qual cosa es farà efectiu aquest pròxim dimarts.

«Encara així, els incompliments se succeeixen», lamenten des del partit, lamentant que tampoc s'ha fet efectiu l'acord del passat 2 de març mitjançant el qual se sol·licitava que el lloguer de temporada turística estigues subjecte a un control administratiu mitjançant una comunicació prèvia davant la Conselleria de Turisme, així com la previsió de mesures oportunes per a evitar la massificació i les molèsties als veïns dels habitatges que siguin objecte de lloguer turístic.

Estades turístiques

La formació recrimina que tampoc s'ha donat resposta a l'esmena del PI a la Llei de l'Impost sobre Estades Turístiques que, una vegada portada a debat i aprovada de nou pel Govern, va suposar afegir una nova disposició addicional que establia que «en el termini màxim de cinc mesos des de l'entrada en vigor de la present llei el Govern remetrà al Parlament un projecte de llei dels habitatges objecte de comercialització turística». El termini va acabar el passat 30 d'agost.

Segons el parer del PI, la Conselleria de Turisme «no solament incompleix de forma reiterada quant a la regulació del lloguer turístic», sinó que «tampoc ha treballat en la proposta de posar un sostre als cotxes de lloguer aprovada el 26 de novembre de l'any passat i que ha motivat la petició d'una nova compareixença per part del conseller».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.